Barcelona acull les tradicionals fires de Nadal adaptant-les a l’actual situació sanitària : Servei de Premsa

Barcelona acull les tradicionals fires de Nadal adaptant-les a l’actual situació sanitària

19/11/2020

La Fira de Santa Llúcia tindrà lloc del 27 de novembre al 23 de desembre amb un total de 121 parades

L’actual situació sanitària fa que l’activitat es dugui a terme a l’avinguda de la Catedral en un recinte amb dos únics accessos i comptarà amb 5 agents cívics per controlar el perímetre i evitar aglomeracions

La Fira de Sagrada Família, a l’Eixample, tindrà lloc entre els dies 28 de novembre i 23 de desembre amb una cinquantena de parades distribuïdes en grups i visitables en sentit únic

La ciutat de Barcelona tornarà a acollir durant les properes setmanes les tradicionals mostres de Nadal. Així, les fires de Santa Llúcia i de la Sagrada Família obriran en breu adaptades a les condicions necessàries per fer front a la situació sanitària actual.

La Fira de Santa Llúcia, al districte de Ciutat Vella, obrirà el proper dia 27 de novembre i estarà disponible per a la visita de la ciutadania fins al 23 de desembre. El seu horari serà d’11 a 20:30 hores els dies laborables i de 10 a 21 hores en vigílies i festius.

Per tal de poder celebrar aquesta activitat, s’han pres les mesures de prevenció front la Covid-19 indicades en cada moment per les autoritats sanitàries. Per aquest motiu, enguany la Fira comptarà amb un total de 121 parades, aproximadament la meitat que en edicions anteriors,  que estaran situades en un únic recinte tancat al tram central de l’avinguda Catedral.

Aquest recinte comptarà amb dos punts d’accés i sortida. El primer d’aquests accessos estarà a la banda de la plaça Nova i el segon a la banda de la Via Laietana. A més, hi haurà 5 agents cívics que s’encarregaran de controlar el perímetre i evitar les possibles aglomeracions.

Les 121 parades es distribueixen de la següent manera:

La Fira de Santa Llúcia se celebra des del 1786 i aquesta és la seva 234a edició.

 

Fira de Nadal de la Sagrada Família

La fira de Nadal de la Sagrada Família és el mercat nadalenc de més tradició de l’Eixample i reuneix parades d’avets de Nadal i guarniments, pessebres i figures, regals i productes alimentaris artesans com torrons, formatges i embotits. Es tracta d’una fira nascuda als anys 60 que està ubicada a la plaça de la Sagrada Família.

La fira tindrà lloc entre els dies 28 de novembre i 23 de desembre, des de les 10 h del matí fins les 21 hores, a excepció de dissabtes i vigílies de festius que tancaran a les 22 h.

El mercat comptarà enguany amb una cinquantena de parades que es distribuiran de la següent manera:

Per tal de poder celebrar la fira s’han pres les mesures de prevenció indicades per les autoritats sanitàries. No caldrà cita prèvia per visitar-la perquè les parades estaran envoltades per tanques. Les parades estaran distribuïdes per grups i en cadascun d’ells els visitants hauran de seguir un recorregut en sentit únic que estarà delimitat per catenàries.

Pel que fa a la tradicional Fira de Reis que se celebra a la Gran Via de les Corts Catalanes en aquests moments encara s’estan avaluant les condicions per poder celebrar-la.Compartiu aquest contingut