El Pregó dels Infants reflexionarà sobre els drets dels nens i nenes de la ciutat durant la pandèmia : Servei de Premsa

El Pregó dels Infants reflexionarà sobre els drets dels nens i nenes de la ciutat durant la pandèmia

20/11/2020

Sota el lema “Els nens i nenes no s’aturen”, un miler d’alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària i centres d’educació especial de Barcelona elaboraran aquest curs el Pregó dels Infants

Enguany, l’encàrrec s’ha realitzat de manera virtual a través d’un vídeo on l’alcaldessa ha demanat als infants que reflexionin entorn els seus drets i com s’han respectat o vulnerat durant la pandèmia

Sota el lema “Els nens i nenes no s’aturen”, un miler de nens i nenes d’entre 3r, 4t, 5è i 6è de primària de les escoles de Barcelona i centres d’educació especial elaboraran aquest curs el Pregó dels Infants entorn la salvaguarda dels drets dels infants en temps de pandèmia. Enguany, l’encàrrec s’ha presentat de manera virtual a través d’un vídeo que s’ha fet arribar als centres educatius amb activitats lúdiques i reflexives que es podran fer a l’aula respectant les mesures de seguretat. En aquest, la superheroïna Laia, la defensora dels drets dels infants, ha presentat a l’alcaldessa, Ada Colau, qui ha demanat als infants que reflexionin entorn els seus drets i com s’han respectat o vulnerat durant l’emergència sanitària generada per la Covid-19.

La proposta d’aquest any, doncs, vol implicar l’alumnat en la creació de propostes que ajudin a repensar la ciutat i que garanteixin la salvaguarda dels seus drets com a infants. El projecte esdevé un espai per fer propostes que permetin que les persones adultes del seu entorn reflexionin i actuïn. En conjunt hi participaran 16 centres educatius de la ciutat amb prop de 1.000 alumnes.

La lectura del pregó la faran nens i nenes representants dels diferents centres educatius el proper dia 11 de febrer de 2021, just coincidint amb les Festes de Santa Eulàlia. El format i l’emplaçament es definirà en raó de la situació sanitària i de les mesures i restriccions que dictaminin les autoritats pertinents.

El Pregó dels Infants a les Festes de Santa Eulàlia és un programa educatiu que té com a objectiu el foment de la promoció i la difusió dels drets dels infants i el reconeixement dels nens i nenes com a ciutadans i ciutadanes de ple dret, tal com recull la Convenció sobre els Drets dels Infants. La intenció és animar els infants a analitzar i pensar el dret a la participació des d’una mirada àmplia, reflexionant i prenent consciència de la seva importància com a protagonistes en la construcció de la seva pròpia ciutat.

Amb el Pregó  també s’aconsegueix que els infants coneguin les institucions polítiques i de participació ciutadana de Barcelona i que s’iniciïn en els processos participatius basats en la corresponsabilitat i la ciutadania activa. El treball que es fa a l’aula al llarg de diversos mesos estimula la participació i la col·laboració, i és una forma d’acostar els infants al coneixement de les institucions barcelonines.

La 1a edició va ser a 2004 i des de llavors han participat més de 6.000 alumnes de 3r, 4t i 5è de primària i d’educació especial.

Enllaç relacionat: https://youtu.be/z3CFhS_MH8ICompartiu aquest contingut