Els mercats municipals se sumen un any més al Gran Recapte : Servei de Premsa

Els mercats municipals se sumen un any més al Gran Recapte

20/11/2020

Els mercats municipals de Barcelona amplien aquest any la seva participació en el Gran Recapte, passant de cinc a vint equipaments

La 12ª edició del Gran Recapte ha eliminat la recollida física d’aliments i recull donacions d’aliments als mercats, supermercats i online

El voluntariat estarà present als punts de recollida els dies 20 i 21

Els mercats municipals de Barcelona amplien aquest any la seva participació en el Gran Recapte, passant de cinc a vint equipaments. En tots ells, les persones que hi comprin podran adquirir tiquets per valor de 3 euros a les parades col·laboradores, bàsicament botigues de venda de carn, peix i ous.

Aquest 2020, són 20 els mercats que col·laboren al Gran Recapte d’Aliments (Concepció, Ninot, Carmel, Provençals, Sagrada Família, Mercè, Sarrià, Estrella, Sant Andreu, Horta, Les Corts, Abaceria, Sant Antoni, Clot, Lesseps, Sant Gervasi, Tres Torres, Felip II, Sant Martí i Poblenou), amb gairebé 300 establiments adherits.

 

 

 

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha recordat que “estem passant moments molt difícils econòmicament, molts dels nostres veïns i veïnes poden estar passant moltes dificultats, fins i tot per alimentar-se encara que no ho sembli. En aquest sentit, l’Ajuntament ha creat un fons extraordinari de 35 milions d’euros per intentar compensar les conseqüències socials de la Covid. Ara, amb el Gran Recapte, posem a disposició les infraescturctures municipals, els mercats, perquè el Gran Recapte tingui el major impacte possible. “

L’actual situació actual provocada per la pandèmia, ha fet que Banc d’Aliments s’hagi hagut de replantejar el funcionament de la campanya i, finalment, han decidit substituir la recollida física d’aliments per donacions monetàries. En els mercats, les parades d’aquestes denominacions que s’hagin adherit es podran reconéixer amb un cartell identificatiu.

Enguany, per seguretat sanitària, els tiquets comprats no es dipositaran en urnes: la clienta o el client es quedarà amb el cos del tiquet i la comercianta o el comerciant tindrà la matriu dels tiquets venuts i, per tant, podrà saber quants tiquets li han comprat i quin crèdit té a favor de Banc d’Aliments. Des del Banc dels Aliments ho comunicarà a les entitats socials properes als mercats per tal de que puguin adquirir, amb el “crèdit” disponible, els aliments que més els hi calguin.

Aquesta iniciativa ja es va realitzar com a prova pilot l’any 2018 com a complement a la donació de producte sec i envasat no perible, davant la necessitat de cobrir la recollida d’aquests productes frescos d’alt valor proteínic, molt necessaris i escassos per la seva dificultat de conservació i el seu consum immediat.

 

Gran Recapte 2020

El Gran Recapte segueix recollint donacions per adquirir aliments bàsics per les famílies més necessitades de Catalunya. La campanya, que va començar el dilluns 16 de novembre, s’allargarà fins el dissabte 21 i incorpora els 6.000 voluntaris que actuaran com a ambaixadors del Gran Recapte. Les donacions on line continuaran actives fins al 16 de desembre.

La principal forma de col·laborar amb el Gran Recapte és a través d’una donació a l’hora de pagar a la caixa dels establiments, mitjançant un codi GRAN RECAPTE, que el personal de caixa ofereix al donant. També es pot col·laborar a través de les plataformes de compra online dels diferents cadenes de distribució.

L’altre gran canal de donació serà la web pròpia dels Bancs dels Aliments, www.granrecapteonline.com, que estarà operativa fins al 16 de desembre o el CODI BIZUM 33596, que pretén agilitzar les donacions i arribar a un públic més ampli. Empenta final 12ª edició del Gran Recapte d’Aliments a Catalunya “Per a molts, la nova realitat és una nevera buida”

Per últim també es pot col·laborar a 700 establiments de petit comerç, entre ells els Mercats Municipals. A més, en aquesta recta final del Gran Recapte d’enguany, destaca la col·laboració de la Fundació “la Caixa” que reforça la seva col·laboració habitual amb els Bancs d’Aliments i se suma a la iniciativa amb una donació de 300.000 euros.

Des del Banc dels Aliments, s’ha fet una última crida a la participació tot recordant que el Gran Recapte sempre ha estat un èxit col·lectiu, amb la participació de milers de persones. “Enguany, el Gran Recapte és més necessari que mai, enguany, si podem, col·laborem”, ha manifestat el director.

La irrupció de la COVID-19 ha representat un 40% d’augment de la demanda d’aliments. El Gran Recapte és una campanya essencial ja que permet proveir els magatzems de productes bàsics per un període de 3 mesos.

 

Podeu trobar materials de difusió (dossiers, fotografies, vídeos, imatges…) en aquest enllaç.

 

Espot Gran Recapte 2020Compartiu aquest contingut