[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament cedeix 25 espais municipals als CAP per afavorir la realització de proves de la Covid-19 : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament cedeix 25 espais municipals als CAP per afavorir la realització de proves de la Covid-19

20/11/2020

El consistori ha cedit en total 70 espais als CAP, després d’acordar fa dies 45 espais per a la campanya de vacunació contra la grip, a banda de més de 200 espais per a usos escolars

Els espais estan distribuïts per tota la ciutat, la cessió es farà de forma temporal i el Servei Català de la Salut se’n farà càrrec de les despeses que se’n derivin

L’Ajuntament de Barcelona han arribat a un acord amb la Generalitat de Catalunya per a la cessió de 25 espais de la ciutat a Centres d’Atenció Primària (CAP) per afavorir la realització de proves analítiques contra la Covid-19. Ambdues administracions, en el si del Consorci Sanitari de Barcelona (CSB), han buscat espais propers als CAP de la ciutat per fer-ho possible, i d’aquesta manera agilitzar la feina diària que fan aquests centres sanitaris i prioritzar la seguretat dels i les pacients. La voluntat del consistori és facilitar també que els CAP puguin assumir amb majors garanties la pressió assistencial derivada de la irrupció de la pandèmia sanitària.

Els 25 espais estan distribuïts per tota la ciutat i són de tipologies diverses, des d’espais de gent gran, fins a centres cívics, casals de barri o bé jardins ubicats a l’aire lliure en què s’instal·laran carpes, entre d’altres. La cessió estarà regulada per un conveni marc, tindrà una durada inicial de sis mesos per a cadascun dels espais, i especifica que el Servei Català de la Salut (CatSalut) es farà càrrec de les despeses d’adequació i els costos de manteniment que se’n puguin derivar.

 

 

 

 

 

 

La nova cessió arriba després que l’Ajuntament cedís fa uns dies 45 espais més per a la campanya de vacunació de la grip. Així doncs, en total l’Ajuntament de Barcelona haurà cedit temporalment 70 espais als CAP per facilitar la seva tasca diària. Es tracta d’una passa més en la col·laboració que han mantingut les dues administracions durant els darrers mesos, com han estat els projectes dels Pavellons Salut o bé els Hotels Salut. Igualment, el consistori també ha facilitat l’ampliació d’espais als centres educatius de la ciutat que ho han sol·licitat, i que es concreten en 47 espais interiors i 172 espais exteriors més.

 

Enllaços relacionats

Declaracions de Gemma Tarafa (vídeo, MP4)

Imatges de recursos espais (vídeo, MP4)

Fotografies dels espais (ZIP)Compartiu aquest contingut