140 persones ajuden voluntàriament a buscar feina a través d’una xarxa de mentoria impulsada per Barcelona Activa : Servei de Premsa

140 persones ajuden voluntàriament a buscar feina a través d’una xarxa de mentoria impulsada per Barcelona Activa

22/11/2020

Un 90% de les persones en situació d’atur que recorren a la xarxa té més de 45 anys, i un 60% han estat dones

Barcelona Activa ha celebrat un acte per reconeixement d’aquesta xarxa territorial, especialment en temps de pandèmia

Raquel Gil, Comissionada de Promoció de l’Ocupació i Polítiques contra la precarietat laboral ha enaltit la voluntat i el compromís de les persones mentores que troben espais per estendre la mà i guiar als que més ho necessiten

Barcelona Activa ha reunit virtualment la xarxa de mentoria creada per ajudar, guiar i donar suport a persones en cerca de feina, amb motiu de la segona convenció d’aquesta xarxa per a la reactivació laboral. Hi han participat 140 mentors i mentores que, de manera voluntària, acompanyen i encoratgen persones en situació d’atur, a aconseguir nous reptes i trobar noves ocupacions.

 

 

 

Aquest any 2020, donades les circumstàncies excepcionals per la pandèmia i els seus efectes en les empreses i en la pèrdua d’ocupació, la xarxa ha tingut un repte afegit, atès que, d’una banda, s’ha mantingut encara que en un format virtual, i de l’altra, la nova situació ha donat pas a un mercat laboral més afeblit.

Durant l’acte, la Comissionada de Promoció de l’Ocupació i Polítiques contra la precarietat laboral, Raquel Gil, ha subratllat que “en aquest moment tan complicat cal posar en valor aquesta xarxa que demostra la voluntat de moltes persones per comprometre’s en situacions com les que estem vivint ara. Aquest compromís és avui cabdal, i tot i les dificultats, els mentors i mentores troben temps i espais per estar al costat de qui més ho necessita”.

La Comissionada Gil ha recordat que aquest programa dona resposta a dues necessitats: “D’una banda, les persones que porten temps sense feina i disminueix el seu contacte amb el món professional, tornen a trobar un enllaç amb el mercat laboral i sorgeixen noves motivacions”; i de l’altra “mostra l’interès de persones que desitgen millorar la situació laboral dels seus veïns i veïnes i a través de la xarxa de mentoria canalitzen la manera de com fer-ho”.

Aquesta xarxa és dins del projecte Mentoring Plus, especialment enfocada al talent sènior, que ja suma 16 edicions i té l’objectiu de facilitar l’ocupació de barcelonins i barcelonines amb dificultats d’accés al mercat de treball, i ho fa en clau de proximitat, posant en contacte persones d’un mateix districte, amb mentors i mentorants.

En total, s’han atès 250 persones en situació de desocupació que estan en recerca activa de feina. Un 90% de les persones que han demanat aquest acompanyament són majors de 45 anys; un 60% han estat dones; i gairebé un 20% sense estudis o estudis primaris.

Les persones que reben la mentoria valoren que l’acompanyament el faci algú de manera voluntària -i no per obligació o treball- i que comparteix el seu temps i coneixements, mentre els mentors i mentores destaquen la retroalimentació que els suposa oferir el seu suport i els aporta una nova visió i valors en les seves vides professionals i personals.

Programes com aquest fan possible fer créixer el talent de la ciutat, en aquest cas, reactivar la vida laboral de persones sèniors. Aquesta és una de les prioritats de l’agenda Barcelona Green Deal, que vol contribuir al desenvolupament del talent, i orientar-lo cap aquells sectors que generen ocupació a la ciutat.

 

S’obrirà una nova edició

En l’acte de reconeixement cap als participants, la periodista cultural, fundadora del mitjà Catorze.cat, i escriptora, Eva Piquer, ha donat un punt d’inspiració a mentors i mentores, compartint experiències, obstacles i superacions des de la seva vessant emprenedora, i la necessitat de sentir passió pel que es fa.

L’agència econòmica i local de l’Ajuntament de Barcelona està reforçant tots els projectes ocupacionals en aquest moment de pandèmia, també amb càpsules formatives que, en gran part, s’estan seguint online en els darrers mesos, algunes d’elles són disponibles a la web de Barcelona Treball, Cibernàrium, o per als més joves, les Cases d’Oficis, entre d’altres. La xarxa de mentoria obrirà una nova edició per a més participants i es pot consultar a www.barcelonactiva.cat.Compartiu aquest contingut