L’Ajuntament de Barcelona celebra les jornades “Dissentir la història. Memòries decolonials, memòries insubmises” : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona celebra les jornades “Dissentir la història. Memòries decolonials, memòries insubmises”

25/11/2020



Temps estimat de lectura: 1 minut

“Dissentir la història. Memòries decolonials, memòries insubmises” són unes jornades organitzades per la Regidoria de Memòria Democràtica i El Born Centre de Cultura i Memòria. Les jornades reuneixen col·lectius i activistes anticolonials i migrants, comunitats religioses, investigadors, escriptors, docents i artistes per debatre sobre el passat, reconèixer allò viscut i reconstruir episodis invisibilitzats de la memòria col·lectiva.

Les dues jornades són molt variades en formats i continguts i volen aprofundir i explorar les memòries laterals que s’han construït i orbitat, amb més o menys popularitat, al costat o a la contra dels relats dominants.

Entre les dues jornades se celebraran tres taules, tres conferències, una xerrada, una taula rodona, una visita a una instal·lació sonora i una sessió dj. Participaran figures molt diverses procedents de molts àmbits que tocaran temes com, entre d’altres, “la hispanitat com a política de l’oblit”, “els catalans i el comerç d’esclaus”, la gestió de l’espai públic i privat en els processos de record i l’oblit, els moviments migratoris passats i presents, el concepte de frontera o el fenomen colonial espanyol a Guinea Equatorial entre 1898 i 1963.

Les jornades es podran seguir via streaming https://youtu.be/SvjPvf2fuBI i a les xarxes socials.

Podeu consultar el programa en aquest enllaç.





Paraules clau

memòria/