Colau participa en l’acte central del Dia Internacional de la ciutat educadora : Servei de Premsa

Colau participa en l’acte central del Dia Internacional de la ciutat educadora

27/11/2020



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dilluns 30 de novembre, a les 18.00 hores l’alcaldessa, Ada Colau, participa en un diàleg amb els alcaldes de Granollers, Josep Mayoral; Bilbao, Juan Maria Aburto, i Rosario (Argentina), Pablo Javkin. Serà una trobada virtual, ja que cadascú hi participarà des de la seva ciutat, però que es podrà veure en directe en aquesta pàgina:

 

 


 

 

En aquest diàleg, que serà l’acte inaugural de la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, els quatre edils reflexionaran sobre els compromisos i els reptes de futur ara que s’han complert 30 anys de la creació del moviment internacional de Ciutats Educadores, que va celebrar el seu primer congrés a Barcelona l’any 1990. En aquell congrés es  va redactar la Carta que recull els valors i els principis que assumeixen les ciutats educadores i que ara es presenta renovada.

L’any 1994 el moviment va formar l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, entitat organitzadora d’aquest acte i que a data d’avui aglutina 500 ciutats d’arreu del món.

A continuació, a les 19.00 hores, tindrà lloc la conferència marc de l’acte: «2020. La fi d’un món. Escenaris de canvi per les ciutats», a càrrec del filòsof Daniel Innerarity, des de Bilbao. La xerrada girarà al voltant dels canvis que està vivint el món i que les ciutats, sobretots les educadores, hauran de tenir en compte.

La jornada acabarà amb un debat entre l’arquitecta i urbanista Zaida Muxí, la filòsofa Eulàlia Bosch, i el mateix Daniel Innerarity.

 





Paraules clau

Dia Internacional de la Ciutat Educadora/