L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar en fase d’alerta : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar en fase d’alerta

27/11/2020



Temps estimat de lectura: 1 minut

Davant les previsions meteorològiques i l’increment de l’alçada de les onades, l’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per mal estat de la mar en fase d’alerta

L’Ajuntament ha activat el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar en fase d’alerta. Aquest pla s’activa en fase d’alerta quan hi ha avís de mal estat de la mar, quan es poden donar amb una probabilitat alta onades de més de 2,5 metres i el litoral de la ciutat pateix els efectes del mar, esdevenint un perill per a les persones o per destrosses al mobiliari.

Com a conseqüència d’aquesta activació i per prevenció, es recomana a la ciutadania que augmenti la precaució i eviti accedir a les platges. Així mateix es recorda la prohibició d’accedir als espigons de la platja i d’entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges.

La Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha desplegat a l’àmbit del litoral barceloní i barra el pas als espigons i les zones on trenquen les onades, per evitar riscos per a les persones.





Paraules clau

llevantada/ mal estat de la mar/ platges/ platgesbcn/ temporal/