Barcelona i la UAB organitzen unes jornades per conèixer la situació actual del desenvolupament de la transparència : Servei de Premsa

Barcelona i la UAB organitzen unes jornades per conèixer la situació actual del desenvolupament de la transparència

28/11/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les jornades Transparència i Eficàcia Comunicativa: El Dret a Entendre tindran lloc els dies 1 i 16 de desembre

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques, ha organitzat les jornades Transparència i Eficàcia Comunicativa: El Dret a Entendre, amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona – Grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència).

Les jornades s’adrecen a càrrecs electes de les administracions públiques, a la ciutadania en general, així com a professionals del món de la comunicació. S’estructuren en dos blocs que tindran lloc l’1 de desembre i el 16 de desembre. S’hi podrà assistir de manera virtual, amb inscripció prèvia.

L’objectiu de les jornades és, d’una banda, oferir un marc de reflexió sobre la situació actual del desenvolupament de la transparència. Amb la jornada del dia 1 de desembre es vol debatre sobre com es pot posar en valor la comunicació institucional i la informació pública, amb les experiències que exposaran les ciutats de de Madrid, Santa Coloma de Gramanet, Gavà, Mataró i Barcelona. Experts, juristes i periodistes analitzaran si son eficaços els missatges, els documents, els continguts, les informacions que es transmeten a la ciutadania. I reflexionaran sobre els formats, el llenguatge i la utilitat i eficàcia de la comunicació digital que utilitzen les administracions per relacionar-se amb la ciutadania.

D’altra banda, la jornada del 16 de desembre debatrà sobre la Intel·ligència artificial (IA). La Taula d’experiències sobre “Intel·ligència artificial, algoritmes, transparència” permetrà reflexionar sobre el rol que ha de desenvolupar la IA en les actuacions quotidianes de les administracions públiques i sobre com es pot garantir que la presa de decisions basada en intel·ligència artificial sigui transparent i auditable per la ciutadania. El punt de partida del debat és com garantir que la forma de prendre les decisions en un futur molt proper, basades en la IA, no sigui incompatible amb la transparència, que els continguts generats siguin intel·ligibles i com evitar la creació d’una caixa negra que acabi sense control per part de la pròpia institució i per descomptat  de la ciutadania.

Podeu consultar el programa i els ponents en el següent enllaç: https://ajuntament.barcelona.cat/jornades-transparencia-2020/ca/programa

 

 

 





Paraules clau

transparència/