Comencen les obres de la pista esportiva del Campillo de la Virgen : Servei de Premsa

Comencen les obres de la pista esportiva del Campillo de la Virgen

29/11/2020

La coberta metàl·lica ha començat a fabricar-se al taller i es preveu la seva col·locació durant el mes de febrer. Les obres finalitzaran al llarg de la primavera de 2021. El projecte forma part del Pla de Barris de la Zona Nord.

La nova pista de formigó comptarà amb grades prefabricades, nous vestidors i una millora en l’accessibilitat a l’espai

Dilluns 23 es van iniciar les obres de la pista esportiva del Campillo de la Virgen i l’adequació del seu entorn, al barri de Torre Baró al districte de Nou Barris. Tot i això, la fabricació de la coberta metàl·lica ja han començat i es preveu la seva col·locació al terreny al mes de febrer. Aquest projecte forma part del Pla de Barris de la Zona Nord.

 

 

El Campillo de la Virgen limita amb el barri de Ciutat Meridiana i amb el parc natural de Collserola. Està dividit en dos espais separats per un desnivell; el primer, a la cota del carrer de Vilatorta, dóna continuïtat al carrer i acull dues àrees de joc infantil. El segon, constituït com un espai ampli que acull una petita pista de bàsquet i on s’acostumen a celebrar els actes de les festes majors, és el que acollirà la nova pista esportiva.

L’espai comptarà amb una pista reglamentària de futbol sala de formigó, adaptada per a la pràctica d’esports diversos. L’element més significatiu serà l’estructura de la coberta metàl·lica. Els pilars, formats per tres perfils metàl·lics corbats, recordaren la figura d’arbres que mantenen unida la coberta al terreny. Per la seva banda, la sinuositat i lleugeresa de la coberta evoquen una espècie de núvol aixecant-se sobre la pista.

Les grades prefabricades es retiraran i es tornaran a col·locar paral·leles a la pista, a dos metres de distància. Una primera línia de grades se situarà allà on el desnivell del talús és més pronunciat. La base de les grades estarà a la mateixa cota de la pista, de manera que seran totalment accessibles. Una segona fila se situarà centrada respecte  a la pista, la qual aplegarà més espectadors i suavitzarà la inclinació del talús verd.

L’estructura de la coberta incorporarà unes proteccions de nylon, situada a partir de 3 metres d’alçada, per evitar que les pilotes s’allunyin de la pista de joc. Les proteccions baixes s’allunyaran fins al perímetre del Campillo, amb la voluntat d’evitar crear espais tancats i la sensació de gàbia.

Aquesta intervenció també inclou la col·locació de tres nous vestidors, dos d’ells amb dutxes i servei higiènic, i un tercer adaptat. També comptarà amb un espai de magatzem independent. Els nous vestidors s’ubicaran a l’espai entre els mòduls existents, sota el porxo, i amb accés directe des de l’exterior.

La urbanització dels espais es completarà amb l’adequació de la rampa, la qual allargarà el seu recorregut per fer-se accessible i donar cobertura a tota la pista. A l’altre extrem es disposarà una rampa-escala per normalitzar un recorregut que ara es realitza a través d’un solar de sorra. Pel costat est, on el bosc baixa en pendent fins a la carretera, s’ubicarà una petita duna de vegetació que allunyarà la tanca del límit trepitjable.

Les obres comptem amb un pressupost total d’1.660.200 euros i es preveu que les actuacions finalitzin al llarg de la primavera de 2021.Compartiu aquest contingut