Barcelona reconeix col·lectius que han lluitat molt directament contra la pandèmia de la Covid-19 : Servei de Premsa

Barcelona reconeix col·lectius que han lluitat molt directament contra la pandèmia de la Covid-19

01/12/2020



Temps estimat de lectura: 5 minuts

S’han lliurat les cinc Medalles d’Honor de l’àmbit de ciutat, que s’han atorgat al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, al Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, a la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i al Gremi d’Hotels de Barcelona

Amb aquestes cinc Medalles d’Honor d’àmbit de ciutat, el consistori vol reconèixer la tasca que han fet aquests col·lectius per donar resposta a la situació, sent conscients que són molts més els sectors que hi han treballat des de diferents ambits

La Medalla d’Honor de Barcelona distingeix aquelles persones o entitats que amb la pràctica de la seva labor professional o social han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i de les virtuts i els valors cívics

L’Ajuntament de Barcelona ha volgut reconèixer avui amb la Medalla d’honor de Barcelona 2020 a vint-i-cinc persones i entitats que han contribuït amb la seva labor professional o social a la millora de la ciutat. S’ha reconegut especialment amb les cinc medalles de l’àmbit de ciutat, cinc dels sectors implicats més directament en donar resposta a la crisi provocada per la Covid-19, amb la consciència que han estat molts més els implicats en aquest repte sanitari i social.

La Medalla d’Honor de Barcelona és un guardó que l’Ajuntament de Barcelona va instituir l’any 1997 amb motiu de la celebració del centenari de l’agregació dels pobles del pla per distingir aquelles persones o entitats que amb la pràctica de la seva labor professional o social hagin contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i de les virtuts i els valors cívics. Cada any s’atorguen 25 medalles, de les quals 5 són de l’àmbit de ciutat i 20 estan proposades pels districtes.

Enguany, les persones o entitats que han rebut les cinc Medalles d’Honor de l’àmbit de ciutat  són:

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat: “En tota aquesta lluita, han destacat molt especialment diversos col·lectius de professionals que han estat sempre a primera línia per protegir-nos, exposant la seva salut i la dels seus estimats. Aquestes medalles reconeixen el seu esforç i sacrifici i ho fan per consens unànime de tots els grups municipals. També vull dir que més enllà del reconeixement, reivindiquem que les administracions competents posin els recursos necessaris i el personal suficient, perquè els nostres professionals estan al límit.”

Per la seva banda, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha afirmat que “aquestes medalles a la gent que ha treballat i donat la cara enfront la pandèmia, no serien tals si no fessin un reconeixement a la Barcelona dels barris, de les entitats, dels petits herois i heroïnes que cada dia fan possible que els valors de la tolerància, la igualtat, la solidaritat i la pau formin part de la nostra identitat com a ciutat. Quan tot això passi, la ciutat continuarà expressant-se amb el compromís de la gent i les entitats dels seus barris”.

 

 

 

 


A banda, les 20 Medalles d’Honor de Barcelona a proposta dels deu districtes són les següents:

 

Ciutat Vella:

de la Barceloneta, pels seus 50 anys com a entitat capdavantera de la lluita veïnal i com a peça fonamental en la cohesió de la defensa dels drets ciutadans.

Macrina Alcedo Reconsal, en reconeixement de la seva implicació com activista pels drets de les persones amb bagatge migratori i referent de la comunitat filipina dels barris de Ciutat Vella i de la ciutat.

 

Eixample:

Coreixample, en reconeixement dels seus 25 anys de trajectòria dinamitzant socialment i econòmicament el territori comprès entre Diagonal, Gran Via, Passeig de Gràcia i Passeig Sant Joan.

Milagros Solé Laguna, per la seva tasca de voluntariat, en especial dedicat a la gent gran, i pel seu foment de la cohesió social i la solidaritat.

 

Sants-Montjuïc:

Cross popular de Sants, per la seva contribució a la promoció de l’esport i la participació com una de les curses atlètiques populars més arrelades a Barcelona i pel seu vincle amb les entitats del barri.

Júlia Costa, en reconeixement de la seva tasca literària i pedagògica i per la seva implicació i arrelament al barri del Poble Sec.

 

Les Corts:

Veterans de Catalunya, per la seva contribució al món de l’esport des dels valors de la tolerància, el respecte, la solidaritat i l’esforç.

Ana Ramon Martínez, per la seva trajectòria al moviment veïnal en defensa dels drets dels veïns i veïnes del barri de Camp Nou.

 

Sarrià-Sant Gervasi:

Fundació Estimia, per la seva tasca integradora i social dedicada a facilitar el desenvolupament de les persones amb discapacitat física, intel·lectual i sordceguesa i a l’acompanyament de les seves famílies.

Ana Tere Raventòs Chalbaud, en reconeixement de la seva tasca en favor de la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual, al capdavant de la Fundació Boscana.

 

Gràcia:

Josep Maria Contel, per la seva defensa de la recuperació de la memòria col·lectiva i per la seva implicació al món de la cultura tradicional i festiva al districte de Gràcia.

SALUTEM- Accions comunitàries del barri de la Salut, per la seva tasca de 15 anys d’enfortiment de la comunitat, de millora de les condicions de vida i de cohesió social al barri de la Salut.

 

Horta-Guinardó:

Coral Sant Jeroni de Montbau, en el seu 50è aniversari, per la seva contribució a la dinamització artística i cultural del barri de Montbau.

Amical Brigades Internacionals, en reconeixement de la seva tasca de preservació i divulgació de la memòria històrica i en defensa dels valors antifeixistes i internacionalistes.

 

Nou Barris:

Associació Projectart, pels seus 35 anys de trajectòria informant i innovant al districte de Nou Barris.

Casal de Gent Gran de Trinitat Nova, en el seu 50è aniversari, per la seva trajectòria com a punt de trobada i convivència per a la gent gran del barri.

 

Sant Andreu:

Jose Barbero Cabello, per la seva trajectòria en la lluita per una educació pública i de qualitat, i per la millora de la vida i dels equipaments del barri de La Sagrera.

Societat Cultural i Esportiva La Lira, per la implicació, en els seus 150 anys d’història, en la vida cultural i associativa de l’antic poble i actual barri de Sant Andreu de Palomar.

 

Sant Martí:

Salvador Mañosas Durán, per la seva implicació i dedicació per a la millora i dinamització del barri de la Palmera i del districte de Sant Martí.

Coordinadora d’Entitats Vern, per la seva tasca comunitària de foment de la convivència i la cohesió social, als barris de la Verneda i la Pau i de Sant Martí de Provençals.

Totes les distincions han estat aprovades per unanimitat del Plenari del Consell Municipal al mes de juliol.





Paraules clau

Medalles d’Honor de Barcelona/