Barcelona testeja dos elements urbans nous per dinamitzar les terrasses i els entorns escolars : Servei de Premsa

Barcelona testeja dos elements urbans nous per dinamitzar les terrasses i els entorns escolars

09/12/2020

Dos prototips de mobiliari ideats per l’IAAC i ELISAVA en el marc d’un programa de la Unió Europea impulsat per l’EIT s’han instal·lat com a proves pilot per adaptar l’espai públic als nous reptes urbans plantejats per la pandèmia

A València amb Casanova hi ha una tarima de fusta que amplia l’espai de vorera i acull una terrassa de quatre taules, i a l’Escola Sagrada Família s’hi ha ubicat una grada de fusta adaptable que promou el joc infantil, els espectacles lúdics i el descans

L’Ajuntament ha col·laborat amb les dues institucions per facilitar les ubicacions i els permisos dels elements, i farà seguiment dels usos per avaluar si s’utilitzen en el futur als àmbits on s’està guanyant espai per al vianant

Barcelona ha instal·lat dos elements urbans nous a l’espai públic per dinamitzar els entorns escolars pacificats i les terrasses i testejar-ne el seu funcionament. Es tracta de dos prototips de mobiliari urbà que han ideat l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) i ELISAVA (Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona) en el marc del projecte FURNISH.

Aquest projecte està promogut pel programa EIT’s Crisis Response Initiative com a resposta de la Unió Europea a la pandèmia COVID-19, finançat per l’European Institute of Innovation and Technology–Urban Mobility i coordinat per CARNET (projecte públic-privat de mobilitat urbana). FURNISH vol incentivar el disseny d’elements mòbils i temporals que ajudin a reconfigurar els usos de l’espai urbà i adaptar-los als nous reptes urbans plantejat pel context actual. L’Ajuntament ha col·laborat tant amb l’IAAC com ELISAVA per facilitar les ubicacions i els permisos per a la instal·lació dels dos prototips, i farà seguiment dels usos que s’hi donen per avaluar si es poden utilitzar en el futur als àmbits on s’està guanyant espai per al vianant.

Al xamfrà muntanya-Llobregat de l’encreuament dels carrers de València i Casanova hi ha des de diumenge passat una plataforma de fusta que amplia l’espai de vorera i acull la terrassa d’un establiment de restauració. És una tarima de 4,5 x 4,5 m dissenyada per l’IAAC amb fusta de pi local i produït amb fabricació digital que admet quatre taules amb quatre cadires cadascuna. L’Ajuntament n’analitzarà el funcionament i en tindrà en compte els resultats de cara al procés que s’està duent a terme per dignificar les noves terrasses habilitades arran de la pandèmia.

D’altra banda, a l’entorn pacificat de l’Escola Sagrada Família, a Gràcia, s’hi ha instal·lat el prototip d’ELISAVA. És una grada de fusta formada per estructures modulars que promou el joc lliure dels infants i també es pot utilitzar per a activitats lúdiques, per veure-hi espectacles i per seure-hi i descansar. Es va col·locar el 21 de novembre al xamfrà guanyat per a la comunitat escolar en el marc del programa Protegim les Escoles.

 Compartiu aquest contingut