L’Ajuntament identifica fins a 16 grans impactes en la vida i els drets dels infants originats per la Covid-19 : Servei de Premsa

L’Ajuntament identifica fins a 16 grans impactes en la vida i els drets dels infants originats per la Covid-19

14/12/2020

Així ho recull l’informe ‘Covid-19 i infància a Barcelona’ que s’ha presentat a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports

El document incorpora també una breu explicació de les més de 50 mesures engegades pel consistori per mitigar aquests impactes

L’Ajuntament de Barcelona ha elaborat un informe d’urgència sobre els impactes de la Covid-19 en les vides i drets de la infància i l’adolescència en el qual identifica fins a 16 aspectes que s’han vist afectats negativament per la irrupció de la pandèmia mundial. L’informe, que s’ha lliurat a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports que s’ha celebrat aquest dilluns, recull el conjunt d’estudis que s’han fet fins el moment sobre aquesta qüestió des de diferents administracions i entitats socials, des de l’òptica de la ciutat de Barcelona, i serveix per posar de manifest la importància de definir els reptes per garantir més i millor el benestar complet de la infància i l’adolescència.

L’informe s’estructura a partir dels set drets d’especial rellevància que han quedat singularment afectats per la Covid-19, com són el dret a la vida digna, el dret a l’educació, el dret a la salut i els serveis sanitaris, el dret a la família i la protecció, el dret a la protecció contra els maltractaments, el dret a rebre una informació adequada i el dret al joc, el descans, el lleure i la cultura. Igualment, el document recull la cinquantena d’iniciatives i mesures que l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa o bé ha reforçat durant els últims mesos per tal de mitigar aquests impactes.

Podeu consultar el document complet en aquest enllaç.Compartiu aquest contingut