La campanya #Migmiliódagraïments reconeix l’esforç de la comunitat educativa per a què els centres educatius de Barcelona s’hagin mantingut cada dia oberts tot i la pandèmia : Servei de Premsa

La campanya #Migmiliódagraïments reconeix l’esforç de la comunitat educativa per a què els centres educatius de Barcelona s’hagin mantingut cada dia oberts tot i la pandèmia

17/12/2020

El Consorci d’Educació vol reconèixer la feina de tota la comunitat educativa i engega la campanya #Migmiliódagraïments amb el suport de 22 entitats del Consell Educatiu de Ciutat

La comunitat educativa s’ha hagut de preparar i d’adaptar a la situació canviant de la COVID-19, tant per a l’obertura dels 900 centres educatius en el mes de setembre, com per al manteniment d’aquests centres oberts durant aquest primer trimestre, tot i la segona onada de la pandèmia

El primer trimestre del curs 2020-2021 arriba a la seva fi i estem en un moment de balanç de la feina que s’ha dut a terme durant aquests tres mesos perquè el centres educatius de la ciutat continuïn oberts cada dia, malgrat continuen les restriccions per la pandèmia de la COVID-19. És per això que des del Consorci d’Educació s’ha engegat una campanya en reconeixement a tota la comunitat educativa que ha fet possible l’obertura dia a dia dels centres educatius durant aquest primer trimestre del curs 2020-2021.

La campanya #Migmiliódagraïments d’iniciativa del Consorci d’Educació té el suport de 22 entitats integrants del Consell Educatiu de Ciutat, que volen mostrar el seu agraïment a tots els que formen part de l’àmbit educatiu a Barcelona, fent un reconeixement col·lectiu a la tasca que porten a terme des dels darrers mesos. La difusió de la campanya es duu a terme a través de xarxes socials, de la premsa i en el web www.migmiliodagraiments.cat

El passat 14 de setembre els 900 centres educatius de Barcelona van poder obrir tot i les restriccions de pandèmia de la COVID-19. Un fet que va ser possible gràcies a la implicació de tota la comunitat educativa per adaptar-se a les noves mesures per evitar els contagis. Una tasca en la que han contribuït els equips directius, els docents, els professionals de suport educatiu, el PAS, el servei de consergeria, cuina, neteja, manteniment i els monitors i monitores, a més de les administracions que han acompanyat en aquesta obertura dels centres i durant el primer trimestre al mig milió de persones que formen la comunitat educativa a Barcelona.

També és important destacar que les escoles s’han pogut mantenir obertes dia a dia gràcies a l’esforç col·lectiu de tota la comunitat educativa, que al llarg d’aquestes setmanes ha hagut d’adaptar-se a les noves restriccions que s’han anat modificant a mesura que avançava l’alerta epidemiològica. Han estat setmanes de treball intens, de planificació, de redistribució dels espais, dels horaris d’entrada i sortida, dels patis, del menjador… El curs 2020-2021 s’està desenvolupant, no sense les dificultats pròpies de la complexa situació sanitària que estem vivint, amb les màximes condicions de seguretat tant per a l’alumnat, com per al cos docent i el PAS.

 

L’obertura dels centres educatius en xifres

El mig milió de persones que formen la comunitat educativa a Barcelona ha contribuït a què els 900 centres educatius de la ciutat es mantinguin oberts. Estem parlant de 300.000 alumnes, 180.000 famílies donant suport als centres, 20.000 docents compromesos amb l’educació, 18.000 monitors, 9.000 persones de servei de neteja i cuina,  2.500 de personal de serveis administratius (PAS) i consergeria, més de 1.000 professionals de suport educatiu, 900 equips directius que han liderat el procés i 200 referents COVID (RECO), entre d’altres.

Una tasca per la que segueixen treballant conjuntament perquè, després d’uns mesos sense educació presencial, s’ha vist que aquesta és innegociable dins del procés socialitzador que està implícit en l’educació. L’obertura dels centres educatius era essencial per al nostre alumnat i per tal de poder continuar amb l’aprenentatge compartit.

Durant aquests tres mesos del curs 2020-2021 els centres educatius han experimentat una evolució de la pandèmia similar a la resta de la societat. En el mes d’octubre es va començar a experimentar un rebrot i el nombre de casos positius va arribar fins els 1.752 en els centres educatius de la ciutat, mentre que els alumnes i professionals confinats van ser 18.545, per un màxim de 728 grups. Unes xifres que es van mantenir en aquests nivells fins al novembre, quan amb les noves restriccions que es van aplicar a nivell sanitari va començar a davallar el nombre de contagis i de grups confinats de manera considerable. En aquestes noves restriccions del mes de novembre els centres educatius van continuar oberts cada dia i amb el mateix nivell d’activitat que a l’inici del curs.

Actualment, l’evolució de la pandèmia en l’àmbit educatiu a la ciutat de Barcelona es manté amb les xifres baixes i de moment no ha tornat a experimentar un augment en els contagis i confinaments com en el mes d’octubre.

 

Les 22 entitats que donen suport a #MigmiliódagraïmentsCompartiu aquest contingut