Marcé visita l’Urban Creative District : Servei de Premsa

Marcé visita l’Urban Creative District

17/12/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Divendres 18 de desembre, a les 18:00 hores (c. Pujades, 130), el regidor de Turisme i Indústries creatives, Xavier Marcé, visita l’Urban Creative District, una mostra creativa dins de la programació de Nadal a la ciutat, que se celebra del 18 al 20 de desembre, de la mà de la comunitat de Poblenou Urban District i l’Ajuntament de Barcelona, i que inclou exhibicions d’art, intervencions murals, actuacions musicals i propostes gastronòmiques.

Les activitats de l’Urban Creative District tindran lloc al llarg del carrer Pujades (entre Roc Boronat i Pamplona), amb les instal·lacions lumíniques nadalenques creades per Maurici Ginés, i a diverses naus industrials del Poblenou seguint totes les mesures de seguretat per tal de garantir el bon funcionament de la mostra. Amb horari ininterromput de 10 hores, aquesta mostra creativa comptarà amb dos nuclis d’acció vertebrats al llarg del carrer Pujades.

El primer estarà situat a l’espai industrial Valkiria IFF (carrer Pujades, 86) de Valkiria Hub Space. En aquest recinte de 1.200 m2 tindran lloc diferents tallers creatius sobre tècniques com el gravat o la serigrafia i de creativitat a través de l’escriptura. Tots els tallers tindran fins a 10 places disponibles i requeriran de reserva prèvia per poder garantir totes les mesures de seguretat i sanitat necessàries.
L’altra localització estarà a la nau industrial cedida per Playground al carrer Pujades, 112. En aquest espai Poblenou Urban District en col•laboració amb el projecte B-Murals del col•lectiu Difusor, coproduiran un esdeveniment d’art mural en directe que comptarà amb diferents intervencions realitzades per artistes seleccionats especialment per ambdós col•lectius.

En el mateix espai, els visitants també trobaran una zona amb stands dedicats a l’adquisició de peces d’art originals i de serigrafia, prints seriats i art urbà. També al carrer Pujades i adjacents es podrà fer un recorregut personalitzat per diferents espais, on trobarem, Indissoluble, una nau industrial on hi haurà la nova museografia creada pel futur Museu dels Volcans a Olot, a Transfolab una mostra de makers de l’espai de creació, l’exposició d’art col·lectiu a la galeria d’art La Plataforma que celebra el seu desè aniversari, així com visitar els aparadors de Nadal que Ártidi prepara per rebre al Pare Noel, l’exposició de projectes de final de grau dels alumnes de l’escola de disseny BAU o una mostra de productes de disseny outlet a Valkiria Hub Space.

A l’Urban Creative District també hi hauran les instal·lacions lumíniques nadalenques especialment creades per a l’ocasió per Maurici Ginés, lighting designer, fundador i director creatiu de «artec3 Studio» i «Summalab» al mateix carrer Pujades (entre Roc Boronat i Zamora) així com als carrers adjacents. Les instal·lacions “Aigua de Nadal” que pengen dels fanals, reflexionen al voltant dels valors de les festes com la germanor vers els altres però aprofitant elements reciclats per ser respectuosa amb el medi ambient. És un missatge positiu per entendre que podem viure en un món sostenible si entenem que formem part d’un equilibri circular, on la inventiva i l’expressió artística no necessiten grans recursos per poder manifestar-se. La peça aprofitarà la mateixa llum dels fanals del carrer per passar a través d’ampolles buides d’aigua acolorides, de PET reciclat o reutilitzat, generant composicions de llum i color amb diferents missatges en varis idiomes sobre les festes.

A més, hi haurà espais de restauració de Comida codac, Koh, La Tavernícola, Neko Sushi, Edge Brewing, Zahan Pasteles o Bodega Alaparra, i també les botigues Noak Room, Inusual, Allblanc o Espai Joliu, que obrirán les seves portes durant aquestes tres dies amb propostes gastronòmiques i ofertes especials per l’ocasió.

Més informació: www.poblenouurbandistrict.com/urbancreativedistrict

Acreditació premsa:
Per assistir a l’esdeveniment o cobrir les activitats de l’Urban Creative District, envieu un correu a cristinasalinas@litwstudio.com o trucar al (+34) 625 68 93 63





Paraules clau

creativitat/ cultura/ innovació/ Sant Martí/