L’Esquerra de l’Eixample guanya un nou espai urbanitzat a l’entorn de Germanetes : Servei de Premsa

L’Esquerra de l’Eixample guanya un nou espai urbanitzat a l’entorn de Germanetes

25/12/2020

L’espai Nur, ubicat a la confluència dels carrers Consell de Cent i Calabria, s’urbanitza i es divideix entre una zona d’estada per a vianants i l’espai d’Horts Urbans del col·lectiu Jardins Emma-Germanetes

Aquesta intervenció provisional dona resposta a una demanda veïnal i de les entitats del barri

El districte de l’Eixample ha iniciat les obres per adequar per a ús ciutadà i veïnal l’Espai Nur, ubicat a la confluència dels carrers Consell de Cent i Calabria, a l’entorn de Germanetes al barri de l’Esquerra de l’Eixample. Aquesta intervenció s’emmarca en el treball que s’està fent de la mà de les entitats veïnals per donar un ús comunitari a espais que han quedat buits o sense cap ús. En aquest cas concret, l’espai que ara es comença a urbanitzar ha acollit en el passat les instal·lacions provisionals de l’Institut Viladomat i el centre d’emergència Nur per a menors no acompanyats.

Les obres de condicionament provisional d’aquest espai s’allargaran fins a finals d’any i preveuen cedir la meitat de l’espai Nur al col·lectiu Jardins Emma-Germanetes per tal que consolidin el seu projecte d’Horts Urbans.

En concret l’actuació preveu dividir l’espai d’uns 800m2 amb una tanca transversal, que separarà dos espais diferenciats:

-ZONA D’ESTADA VIANANTS. 324m². Zona oberta, d’ús públic ciutadà. Serà la zona que dona en façana al carrer. S’hi instal·laran bancs, jardineres i enllumenat.

-ZONA HORTS.(PLANTACIÓ EN SUPERFÍCIE). 445m². Situada a la part posterior, comptarà amb escomesa d’aigua. L’entitat amb qui es formalitzarà la cessió de l’espai, el col·lectiu Jardins Emma-Germanetes, serà l’encarregada de dur a terme els horts en sacs palets i testos.

L’actuació preveu reposar la vorera de tota la cantonada, actualment molt malmesa.

Tota l’actuació, en vorera i al solar, té un cost de 50.000 euros.

Aquesta intervenció provisional és un primer pas a l’espera que finalitzi la redacció del projecte executiu d’urbanització definitiu i que preveu una intervenció de més envergadura Aquests treballs futurs comportaran noves millores, com la substitució dels paviments actuals per paviment drenant, l’execució d’amplis parterres enjardinats, la instal·lació de tots els serveis definitius, la incorporació de nou mobiliari i l’adequació de tota la zona d’horts, amb franges de plantació a terreny i una petita construcció auxiliar com a magatzem d’eines.Compartiu aquest contingut