La Diputació i l’Ajuntament de Barcelona signen un conveni de col·laboració institucional per finançar diferents projectes : Servei de Premsa

La Diputació i l’Ajuntament de Barcelona signen un conveni de col·laboració institucional per finançar diferents projectes

29/12/2020Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest acord, aprovat en el darrer ple de la Diputació, s’emmarca en la col·laboració habitual entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i l’alcaldessa de l’Ajuntament de Barcelona, Ada Colau, han signat el conveni de col·laboració entre les dues institucions, com ja s’havia fet en anterior mandats. En aquest cas, l’acord aprovat en el darrer ple de la Diputació, preveu destinar 50 milions d’euros al finançament d’infraestructures i equipaments públics de la ciutat de Barcelona.

 

 

 

Per Núria Marín aquest conveni «és una mostra del compromís que té la Diputació amb tots els ciutadans de la província, amb la voluntat de millorar la seva qualitat de vida i poder oferir un serveis de qualitat, de forma conjunta amb les altres administracions».

Per la seva part, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat que “en moments com l’actual és imprescindible una bona cooperació institucional i aquest conveni n’és un bon exemple. L’acord permetrà reforçar l’oferta d’equipaments esportius de la ciutat, de forma que donem un impuls i una bona resposta a un dels sectors més afectats per les restriccions derivades de la pandèmia.”

Del total de la inversió que la Diputació farà, al llarg del mandat, a la ciutat de Barcelona, 20 milions d’euros (40%) es finançaran a través d’un fons incondicionat d’inversió que permetrà a l’Ajuntament fer les actuacions de millora i ampliació d’escoles de Barcelona; mentre que els altres 30 milions d’euros (60%) es destinaran a cinc projectes en concret.

La primera d’aquestes inversions de mandat és el nou equipament cultural a Fabra i Coats, on la Diputació hi destinarà 10,2 milions d’euros. Aquesta actuació permetrà crear el Museu per la interpretació del treball i la ciutat, finalitzar la fàbrica de Creació i del Centre d’Art Contemporani, adequar l’edifici que ha d’acollir l’Escola municipal de música de Sant Andreu i reurbanitzar el recinte tenint en compte la diversitat d’usos que se’n fa. A més es rehabilitarà el conjunt de maquinària i instal·lacions patrimonials de la sala de calderes, de la sala d’esprinklers i de la sala elèctrica, incloent el desamiantat dels espais.

La segona actuació més destacada és la construcció del Centre Esportiu Municipal Espronceda, amb una partida per part de la Diputació de 9.660.677 euros. El nou equipament, de 6.105,93 metres quadrats de superfície construïda, comptarà amb un PAV-3, una sala de tir amb arc, una sala de tennis taula, una sala esportiva i dues sales de gimnàstica artística.

El conveni signat també preveu la construcció del nou Centre Esportiu Municipal la Sagrera, on la Diputació de Barcelona hi destinarà 7,81 milions d’euros, que en aquest cas correspon amb el 100% del pressupost inicial de l’obra. Aquestes obres inclouen la restitució de les piscines d’estiu i quatre pistes de pàdel. A més, al nou edifici, s’hi ubicaran, entre d’altres, una sala de fitnes, una de ciclisme en sala, dues piscines d’estiu i solàriums.

El quart projecte és l’ampliació del Pavelló Esportiu Municipal L’Illa, que comptarà amb un suport de la Diputació d’1.529.323 euros. Això permetrà construir una nova pista PAV-2 sobre la ja existent; a més de dur a terme una consolidació estructural i la reforma i millora de l’edifici existent.

Finalment, i en relació amb aquesta últimes obres, la Diputació de Barcelona també destinarà  800.000 euros (100% del pressupost inicial), a la construcció del nou pavelló poliesportiu provisional al Parc de Bederrida, per a la seva utilització durant les obres d’ampliació del Pavelló Esportiu Municipal L’Illa. Aquí es construirà una pista PAV-3 i s’instal·larà una carà de 30×50 metres.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
ajuntament de barcelona/ Diputació de Barcelona/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina