La Guàrdia Urbana de Barcelona vetllarà pel compliment de les mesures marcades pel PROCICAT per la nit de Cap d’Any : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona vetllarà pel compliment de les mesures marcades pel PROCICAT per la nit de Cap d’Any

30/12/2020

Barcelona celebrarà la benvinguda del nou any amb un espectacle de focs artificials visible des de tots els districtes

La Guàrdia Urbana realitzarà dispositius de control per garantir el toc de queda nocturn, el consum d’alcohol a la via pública i les festes il·legals

Barcelona acomiadarà 2020 i donarà la benvinguda a 2021 amb unes campanades que es podran seguir des de tots els districtes i amb un espectacle de focs artificials visible des de la major part de la ciutat. Coincidint amb les dotze campanades que marcaran el final del dia 31 de desembre, es llançaran 12 palmeres brillants a cadascun dels 10 districtes de Barcelona: Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. D’aquesta manera, tots els barcelonins les podran veure des de casa seva.

Aquestes campanades descentralitzades marcaran l’inici d’un gran espectacle de 15 minuts de focs artificials que es llançarà des d’una ubicació reservada però que serà visible des de la major part de la ciutat.

En el marc de la celebració de l’arribada del nou any, la Guàrdia Urbana de Barcelona reforçarà la seva presència en els espais públics realitzant funcions de proximitat i prevenció i per fer complir les mesures de seguretat sanitària marcades pel PROCICAT.

Els agents prioritzaran la vigilància i el control dels espais públics amb un reforç del servei en horari nocturn, el dispositiu específic pel control de festes il·legals que inclou la monitorització de les xarxes socials per detectar possibles convocatòries, i evitar el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública.

El cos de policia intensificarà la vigilància per tal de fer complir les següents mesures:

Els agents també realitzaran funcions de prevenció de la seguretat ciutadana i actuacions destinades a evitar la comissió d’actes delictius, així com al control de les infraccions que puguin pertorbar la convivència i el descans dels veïns. També s’encarregaran de les funcions de proximitat, auxili i assistència als ciutadans, i la vigilància general dels espais públics.

 

Transports públics

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) prolonga aquest dijous, 31 de desembre, la circulació de trens a la xarxa de metro fins a la 1 de la matinada, una mesura adoptada en coordinació amb l’Autoritat del Transport Metropolità per adaptar el transport massiu a l’horari del confinament nocturn establert per a la nit de Cap d’Any, que començarà a la 1.

 

 

 

 Compartiu aquest contingut