El comerç de proximitat a Gràcia, sense cotxes : Servei de Premsa

El comerç de proximitat a Gràcia, sense cotxes

02/01/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El 4 i 5 de gener diversos carrers de Gràcia es tancaran al trànsit rodat com a mesura de foment del comerç de proximitat i de la restauració

A més de tancar al trànsit la Travessera de Gràcia el 3, 4 i 5 de gener de 9 a 20 hores, tampoc no es podrà circular el 4 i 5 de gener en trams dels carrers Verdi, Torrent de l’Olla i Bailén de 10 a 20 hores

El Districte de Gràcia, amb la voluntat de fomentar i donar suport al comerç de proximitat i la restauració, tancarà el trànsit d’alguns carrers durant els dies previs a la festa de Reis.

Es tracta de la Travessera de Gràcia on no s’hi podrà circular el 3, 4 i 5 de gener des de les 9 del matí fins a les 20 hores del vespre entre Gran de Gràcia i el carrer Torrent de l’Olla. I també alguns trams dels carrers Verdi, Torrent de l’Olla i Bailén, que restaran tancats al trànsit rodat entre les 10 i les 20 hores.

Aquests talls se sumen als que es fan habitualment el cap de setmana en el marc d’Obrim Carrers al carrer Gran de Gràcia entre les 9 i les 20 hores.

Carrers sense trànsit el dilluns 4 i el dimarts 5 de gener:

 

Impuls del comerç de proximitat com a eina de recuperació als barris

Des de l’inici del desconfinament, el Districte de Gràcia va posar en marxa un Pla de xoc de suport al comerç de proximitat als barris del districte per poder acompanyar el teixit comercial i de la restauració el context social i econòmic derivat de la crisi sanitària de la Covid-19.

La situació viscuda pel confinament i ara per les actuals restriccions fa imprescindible l’impuls d’un model de col·laboració amb tots els agents dels barris, el veïnat, el comerç, el teixit associatiu i l’administració per poder superar aquesta etapa i preservar el valor afegit que aporta el comerç de proximitat i la restauració a la ciutat.

La Vila de Gràcia és, precisament, el segon barri de la ciutat amb més comerç segons l’últim cens comercial a la ciutat. Per aquest motiu s’ha treballat amb el teixit comercial per impulsar mesures de dinamització, com ho és la restricció de trànsit en determinats emplaçaments durant l’horari comercial.

El Pla de xoc de suport al comerç, que consta de 68 mesures, té per objectiu reactivar, impulsar i consolidar el teixit comercial del districte de Gràcia tant des del vessant econòmic com el social.

Les mesures s’engloben en 3 línies estratègiques. La primera per reactivar, preservar i enfortir el comerç de proximitat i la restauració a tots els barris del districte. La segona per fomentar la competitivitat, la innovació i la transformació digital del comerç. I la tercera fer una aposta per l’associacionisme comercial com la millor fórmula per sumar esforços.





Paraules clau

comerç/ Gràcia/ mobilitat/