Barcelona se suma un any més a la Marató de Donants de Sang : Servei de Premsa

Barcelona se suma un any més a la Marató de Donants de Sang

04/01/2021

La Marató comença el proper divendres dia 8 de gener i s’allargarà fins al proper dia 15 als principals hospitals de la ciutat

‘Donar sang és una altra pel·lícula’ és el lema de l’edició d’enguany, que estarà ambientada en el cinema i mostrarà històries de la donació de donants i receptors

La pandèmia de Covid-19 fa que hi hagi una alta necessitat de sang als hospitals, amb reserves ara mateix per a cinc dies quan el nivell òptim en són 10

L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau ha expressat el seu “agraïment i reconeixement” a la generositat i compromís de tota la xarxa de persones voluntàries que fan possible aquesta nova edició

Barcelona torna a participar un any més a la Marató de Donants de Sang de Catalunya, la campanya de donació més gran l’any. L’edició d’enguany s’ha presentat aquest dilluns a l’Ajuntament de Barcelona amb la presència dels alcaldes i alcaldesses de les quatre capitals catalanes. La Marató d’aquest any començarà el proper 8 de gener i s’allargarà fins al proper dia 15 als principals hospitals de la ciutat.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat el seu “agraïment i reconeixement a la generositat i compromís amb la vida de tota la xarxa de persones voluntàries” que any rere any fan possible la celebració d’aquesta activitat solidària. Ho ha emmarcat a més a més en un “any excepcional” que ha obligat a fer esforços afegits per mantenir la logística que implica la donació, un “model d’èxit del sistema de salut basat en la solidaritat, la generatait i el bé comú”.

La pandèmia de Covid-19 ha fet que la donació de sang també s’hagi d’adaptar al nou context. Ara cal reservar hora per evitar acumulacions de gent, no es poden fer activitats al carrer, cal portar mascareta per donar i els busos de donació s’utilitzen només en campanyes excepcionals.

El lema triat en l’edició d’enguany serà ‘Donar sang és una altra pel·lícula’. Així, la Marató de Donants de Sang estarà ambientada en el cinema, i els donants podran reservar hora al web com si reservessin una butaca per anar al cinema. A més, els donants també tindran crispetes a les sales de donació i seran rebuts amb una catifa vermella. Durant la donació o al final, podran fer-se una fotografia amb cartells amb frases mítiques de pel·lícules adaptades a la donació. Al web també es podran veure durant la setmana diversos tràilers amb històries de la donació protagonitzades per donants i receptors.

 

Enllaç relacionat (Vídeo MP4)

 

 Compartiu aquest contingut