Ajuntament i Diputació de Barcelona es reuneixen amb la Generalitat per reclamar un millor finançament dels serveis socials : Servei de Premsa

Ajuntament i Diputació de Barcelona es reuneixen amb la Generalitat per reclamar un millor finançament dels serveis socials

13/01/2021

La trobada ha servit per posar sobre la taula l’augment de la demanda d’atenció social i, a la vegada, l’infrafinançament actual que existeix en programes com el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD)

Representants de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Barcelona s’han reunit aquest dimarts amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, per abordar el finançament per part de la Generalitat de Catalunya dels serveis socials municipals. A la trobada han assistit per part de l’Ajuntament la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez; la comissionada d’Acció Social, Sonia Fuertes; i la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa. Per part de la Diputació han estat presents la presidenta de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, Lluïsa Moret, i la coordinadora d’aquesta mateixa àrea, Teresa Llorens.

Durant la trobada les dues administracions han transmès a la Generalitat la seva preocupació per la manca de finançament dels serveis socials municipals, en un moment en què la crisi social i econòmica associada a la pandèmia mundial de la Covid-19 ha fet augmentar la demanda d’aquests serveis. Aquesta situació és especialment visible en els serveis socials bàsics i en el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) que presten tots els municipis i consells comarcals de la província de Barcelona. És per això que s’ha traslladat a la Generalitat una petició perquè hi hagi de manera urgent un compromís ferm per incrementar el finançament d’aquests dos àmbits.

En aquest sentit, cal recordar que l’Ajuntament de Barcelona ha duplicat l’import dels ajuts d’urgència i emergència que atorga a través dels centres de serveis socials, per una banda, o bé que ha entrat en vigor el nou contracte del SAD, que incorpora l’augment de sou per a les treballadores de la llar que recull el nou conveni col•lectiu català però que, en canvi, no ha suposat de moment cap actualització de les tarifes que paga la Generalitat a les diferents administracions locals per aquest servei. L’Ajuntament de Barcelona estima que:

D’altra banda la Diputació de Barcelona ha destinat durant els darrers 9 mesos 16  milions d’euros que se sumen als 21 milions existents al seu pressupost ordinari per ajudar als municipis a fer front a les despeses provocades per la pandèmia com el reforç de les plantilles professionals, ajuts a l’alimentació i allotjament de famílies vulnerables, reforç dels servei d’atenció domiciliària, increment de la teleassistència i programes d’ajut a la infància i adolescència en risc.Compartiu aquest contingut