Decomissades més de nou mil plantes de marihuana en un local al districte de Sant Martí : Servei de Premsa

Decomissades més de nou mil plantes de marihuana en un local al districte de Sant Martí

16/01/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Detingudes dues persones per un presumpte delicte contra la salut pública i de defraudació continuada de fluid elèctric

El local tenia un consum elèctric vuit vegades superior a l’habitual

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i del Cos dels Mossos d’Esquadra de Barcelona van decomissar dijous 9.106 plantes de marihuana en un local del carrer Nació, al districte de Sant Martí. En el marc del dispositiu també es van detenir dues persones per un presumpte delicte contra la salut pública i de defraudació continuada de fluid elèctric.

Les investigacions es van iniciar dies anteriors quan la Policia de Barri de la Guàrdia Urbana del districte de Sant Martí va rebre diverses queixes de veïns per olors molt fortes i sorolls de maquinària funcionant vint-i-quatre hores provinents d’un local en el carrer Nació. Aquesta informació es va posar en coneixement de les unitat d’investigació dels dos cossos policials davant la sospita que les molèsties podrien provenir d’una plantació de marihuana.

Agents de la Guàrdia Urbana van realitzar comprovacions preliminars on es va detectar que, efectivament, del local provenien olors i sorolls que podrien ser compatibles amb una activitat il·lícita. També es va fer una visita amb tècnics de la companyia de la llum per comprovar el consum elèctric del local i les mesures que es van prendre indicaven que aquest multiplicava per vuit el consum que s’entendria com un valor normal en un local amb els aparells elèctrics habituals, fet que certificava que existia una connexió fraudulenta.

En acabar el mesurament els agents van observar que dues persones sortien del local i que davant la presència dels operaris i dels agents de la Guàrdia Urbana van intentar absentar-se del local en actitud nerviosa. Els agents al veure l’actitud sospitosa els van interceptar ràpidament per tal de poder-los identificar. Els dos homes al ser preguntats per la seva relació amb el local van manifestar que tenien cura de la plantació de marihuana que es trobava dins.

Els agents van accedir a l’interior per assegurar que no quedava cap persona dins que pogués fer desaparèixer proves que s´hi poguessin trobar i van poder observar que, efectivament, hi havia una plantació de marihuana.

Davant aquests fets els agents van procedir a la detenció dels dos individus per un delicte un presumpte delicte contra la salut pública i de defraudació continuada de fluid elèctric.

Ordenat pel jutjat, dijous a la tarda es va realitzar l’operatiu conjunt de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra d’entrada i perquisició al local que va permetre el desmantellament de la instal·lació fraudulenta que suposava un risc d’incendi i  la intervenció de 9.106 plantes de marihuana; 640 euros en efectiu en billets de diferents valors; 51 fluorescents;6  bombetes de 600 wats; 39 transformadors; 4 ventiladors; 1 extractor; 1 aire condicionat; 2 filtres de carbó; i una 1 bossa amb 20 quilos de llavors de marihuana.

Descarregar vídeo (MP4)

 

 





Paraules clau

guàrdia urbana/ Guàrdia Urbana de Barcelona/ gub/ prevenció/ seguretat/