El Servei de Famílies Col·laboradores va atendre 74 infants l’any passat malgrat la irrupció de la Covid-19 : Servei de Premsa

El Servei de Famílies Col·laboradores va atendre 74 infants l’any passat malgrat la irrupció de la Covid-19

16/01/2021Temps estimat de lectura: 2 minutsEl servei organitza el proper 27 de gener una jornada telemàtica, oberta a la ciutadania, en què oferirà eines per acompanyar els infants des de la perspectiva de la comunicació no violenta

Actualment hi ha 84 famílies voluntàries que formen part del servei, pensat per ajudar aquelles persones que necessiten un suport temporal amb els seus infants

El Servei de Famílies Col·laboradores de l’Ajuntament de Barcelona va atendre l’any passat 74 infants en 913 estades puntuals que van fer 84 famílies voluntàries, malgrat la irrupció de la Covid-19 i el confinament domiciliari associat. Aquest servei, que es va crear de manera pionera a la ciutat fa gairebé quatre dècades, busca resoldre les dificultats temporals per les quals passen algunes famílies que veuen limitada la seva capacitat de cura i atenció dels seus fills i filles, i tot des d’una perspectiva solidària.

En el marc de la seva trobada bianual, el Servei de Famílies Col·laboradores organitza el proper dimecres 27 de gener una jornada que se celebrarà de manera virtual, en què oferirà eines per acompanyar els infants des de la perspectiva de la comunicació no violenta. La jornada està oberta a tota la ciutadania, prèvia inscripció abans del proper dilluns 18 de gener al correu electrònic sfc@bcn.cat. En el taller, s’oferirà a les persones que hi participen reflexions sobre un model de comunicació que desenvolupi l’escolta atenta i l’observació sense judicis, tant per a la resolució de conflictes com per establir una comunicació més empàtica amb els infants.

Amb aquesta jornada, el Servei de Famílies Col·laboradores també aspira a donar-se a conèixer entre d’altres famílies que puguin convertir-se en participants del programa. Les col·laboracions, en qualsevol cas, són establertes a partir d’un acord mutu de les persones implicades, dura el temps que sigui necessari fins que es resolgui la circumstància que l’ha motivat i s’intenta que sigui en l’entorn més pròxim. A banda del correu electrònic, les persones interessades també poden trucar al 93.291.59.66 o bé al 93.291.59.67.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, s’ha afegit a la crida per incrementar el nombre de famílies voluntàries, tot destacant la importància d’aquest servei: “La pandèmia i el confinament han fet palesa la importància de la cura en la vida de les persones, i també les desigualtats que patim. També hem redescobert el valor de la solidaritat i el suport mutu. El Servei de Famílies Col·laboradores és per tant més important que mai, perquè posa en contacte persones disposades a ajudar amb persones que necessiten suport per a la cura dels seus infants”, ha declarat.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Servei de Famílies Col·laboradores/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina