L’Ajuntament impulsa tallers virtuals per a les persones grans enfocats a maximitzar el seu creixement personal : Servei de Premsa

L’Ajuntament impulsa tallers virtuals per a les persones grans enfocats a maximitzar el seu creixement personal

19/01/2021

En conveni amb La Fundació “la Caixa” s’ha apostat per la modalitat d’itineraris formatius en línia perquè les persones més grans de 60 anys puguin seguir, des de casa seva, les activitats en directe enfocades a maximitzar el seu creixement personal

El període d’inscripcions estarà obert fins al 27 de gener, a través del número de telèfon 900 264 459. Per inscriure-s’hi, cal disposar d’un dispositiu electrònic, connexió a Internet, càmera incorporada i una adreça de correu electronic

L’Ajuntament de Barcelona, en conveni amb La Fundació ”la Caixa”, impulsa tallers virtuals en directe per a la gent més gran de 60 anys (55, en el cas de ser pensionista). Tenint en compte la situació derivada del context de pandèmia s’ha adaptat el ventall d’activitats per donar resposta a les necessitats actuals mitjançant diferents itineraris.

Tots els itineraris proposats busquen el mateix objectiu: aconseguir un desenvolupament més harmònic i equilibrat en les diferents àrees del funcionament humà, oferint activitats complementàries que afavoreixin una bona salut i un millor benestar. Alhora, volen maximitzar les capacitats i els recursos personals que fomentin un bon envelliment, augmentant la motivació pel dia a dia a través d’activitats i vincles diferents.

En total, es formaran grups de tallers en línia gratuïts en els itineraris de «Salut i activitat física», per facilitar a les persones grans les eines necessàries per promoure la seva autonomia i millorar el seu benestar; «Desenvolupament personal i benestar emocional», recursos per millorar l’estat emocional de les persones i desenvolupar un projecte de vida d’acord amb la situació actual «Competències digitals», una proposta diferent per utilitzar les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) durant el dia a dia; i «Cultura», per crear un espai de reflexió i conversa al voltant d’un llibre o de la història de la música.

El període d’inscripcions estarà obert fins al 27 de gener, i es podrà fer una sol·licitud màxima de tres itineraris per trimestre i per persona. Per això, cal disposar d’un dispositiu electrònic, connexió a Internet, càmera incorporada i una adreça de correu electrònic. Les inscripcions es faran a través del número de telèfon 900 264 459.

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, ha reflexionat sobre el punt d’inflexió que marcarà la situació generada per la Covid-19 en la manera de relacionar-se de la població en general i de les persones grans en concret: “l’increment d’usos de les TIC, i la progressió aritmètica de la participació en el món virtual de les persones grans, ha vingut per quedar-se i, per tant, hem de treballar per la lluita contra la bretxa digital”. “Un altre aspecte que ens deixarà aquesta pandèmia és la necessitat d’accions de suport emocionals, relacionals i de lluita contra la soledat, unes activitats que es contemplen en aquest conveni”, ha declarat.

 

La importància dels centres per a les persones grans

 Segons es desprèn de l’estudi “Apunts sobre l’estratègia del Programa de Gent Gran en relació amb la COVID-19” de La Fundació “la Caixa”, una de cada quatre persones del total de la mostra (2.935 persones) ha reconegut haver experimentat emocions i pensaments negatius; i una de cada tres dificultats per connectar amb una vida amb significat. També, vuit de cada deu persones entrevistades tenen por del futur, i el 97,5% de la mostra estan preocupades pel futur que deixen a les generacions més joves.

A més, el 73% de les persones grans enquestades han manifestat la necessitat de tornar al centre per tot el que els aporta, i el 63,4% hi tornarien tot i un possible contagi. D’altra banda, més del 82% de la mostra, mostren una alta satisfacció amb la vida, i més del 72%, un bon estat de salut.Compartiu aquest contingut