Barcelona entrega el Premi Pepe Carvalho 2021 a l’escriptora Joyce Carol Oates : Servei de Premsa

Barcelona entrega el Premi Pepe Carvalho 2021 a l’escriptora Joyce Carol Oates

25/01/2021

Aquesta tarda, el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació i Ciència, Joan Subirats, ha presidit la cerimònia d’entrega del guardó Premi Pepe Carvalho 2021, des del Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona

El Premi d’aquesta 16a. edició s’ha entregat per via telemàtica a l’escriptora Joyce Carol Oates. Un cop acabada la cerimònia, ha tingut lloc una conversa entre l’autora guardonada, Joyce Carol Oates, i la periodista Anna Guitart.

 

 

 

 

Joyce Carol Oates (Lockport, Nova York, 1938) és una escriptora que ha treballat gairebé qualsevol gènere literari (novel·la, conte, teatre, poesia, assaig i crítica literària) i també ha exercit importants tasques d’editora. El jurat, amb Carlos Zanón, com a president, Rosa Ribas, Anna Abella, Núria Cadenes, Daniel Vázquez Sallés i Sergio Vila-Sanjuán, com a vocals, ha declarat que Joyce Carol Oates “des dels seus inicis com a escriptora representa el millor de la narrativa nord-americana, reconeixent la seva obra dins del gènere negre per a la concessió en aquesta edició del Premi Pepe Carvalho”.

El jurat destaca “el personal tractament que Joyce Carol Oates realitza, des de diferents òptiques, del fenomen de la violència i la seva transcendència psicològica i social, la seva personal immersió en el gènere per expandir-lo i obrir-lo al present, l’exposició i la mirada del violent i la víctima, idea de culpa i redempció, venjança, oblit i, potser, perdó”.

El Premi Pepe Carvalho, que atorga l’Ajuntament de Barcelona, té per objecte reconèixer la trajectòria literària d’escriptores i escriptors en l’àmbit de la novel·la negra. El nom del guardó constitueix un homenatge a la memòria de l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán i al seu cèlebre investigador privat Pepe Carvalho.

 

Més informació:
Nota de premsa: Joyce Carol Oates guardonada amb el XVI premi Pepe CarvalhoCompartiu aquest contingut