El 2n Congrés Nacional d’Educació Ambiental es reformula amb 8 sessions virtuals fins al setembre : Servei de Premsa

El 2n Congrés Nacional d’Educació Ambiental es reformula amb 8 sessions virtuals fins al setembre

26/01/2021

Les limitacions per la Covid-19 han dut els organitzadors a escollir aquesta fórmula, amb l’objectiu d’afavorir la participació al voltant de diversos aspectes, que serveixin de base a l’hora d’elaborar un full de ruta de l’educació ambiental a Catalunya

Aquest dimarts s’inicien les sessions de treball del Congrés, que celebrarà les seves sessions el dia 26 de cada mes, excepte l’agost

La pandèmia ha obligat a reformular la celebració del 2n Congrés Nacional d’Educació Ambiental (CNEA), una cita que originalment estava prevista per la tardor del 2020 de manera presencial. Davant de les dificultats sobrevingudes, aquesta cita, que pretén oferir un espai de trobada per avançar conjuntament en un full de ruta de l’educació ambiental a Catalunya, canvia el format. Així, en comptes de celebrar-se presencialment al llarg de dos dies, es faran sessions virtuals el dia 26 de cada mes, fins al setembre (excepte el mes d’agost).

Així ho han acordat les entitats organitzadores del Congrés: el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat,  la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA), i en representació de totes les universitats catalanes, la Universitat de Barcelona i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona).

Aquest dimarts s’ha donat, així, el tret de sortida amb la primera de les 8 sessions que integraran el 2n Congrés Nacional d’Educació ambiental. Cada sessió, de dues hores de durada aproximadament, es desenvoluparà al voltant d’una temàtica concreta:

La jornada d’avui ha servit per posar sobre la taula el gran repte del Congrés: com ha de contribuir l’educació ambiental a fer la transició de l’acció individual a la transformació col·lectiva. Amb aquest objectiu, cada organisme organitzador serà l’encarregat de conduir una de les sessions, que inclourà una conferència i una sessió participativa oberta a entitats i particulars que vulguin contribuir amb noves idees i aportacions. Aquesta primera sessió ha comptat amb més de 200 persones inscrites.

Per la seva banda, el passat 27 de novembre, la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, va ser l’encarregada d’obrir la sessió inaugural del 2n Congrés Nacional d’Educació Ambiental, que va comptar amb la participació de més de 380 inscrits.

 

Un full de ruta per guiar l’educació ambiental

El novembre de 2018, Girona acollia el primer Congrés Nacional d’Educació Ambiental, fruit de la inquietud de diferents professionals d’institucions i organitzacions diverses que coincidien en la necessitat de generar un espai de trobada tranversal entre professionals i un laboratori de síntesi de coneixement de l’educació ambiental a Catalunya. Naixia amb la voluntat de ser un esdeveniment biennal, que reunís la pluralitat de mirades en educació ambiental i amb projecció també internacional.

Les aportacions dels diversos debats i sessions es traslladaran sobre el paper, per tal  d’elaborar unes bases compartides per transitar a la cultura de la sostenibilitat, document precursor d’un futur full de ruta, que ha de substituir l’Estratègia Catalana d’Educació Ambiental elaborada el 2003.Compartiu aquest contingut