L’alcaldessa de Barcelona participa en l’acte de commemoració del Dia Internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust : Servei de Premsa

L’alcaldessa de Barcelona participa en l’acte de commemoració del Dia Internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust

27/01/2021

Dijous 28 de gener, a les 18.00 hores (Saló del Tinell, plaça del Rei), l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, participarà en l’acte de commemoració del Dia Internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust, que tindrà lloc al Saló del Tinell (plaça del Rei). A la commemoració també participarà la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella; i hi assistirà el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa.

Durant l’acte s’encendran 7 espelmes en record dels sis milions de jueus assassinats pels nazis, de la resistència jueva, del milió i mig de nenes i nens víctimes de la barbàrie, de les víctimes del poble gitano, dels republicans deportats, dels altres col·lectius que patiren la persecució i assassinats pel nazisme i dels “Justos entre les Nacions” que són aquells homes i dones que arriscaren la seva vida per salvar els jueus perseguits. Els encarregats d’encendre aquestes espelmes seran el director d’educació i joventut de la Comunitat Jueva ATID Catalunya, Igal Entenberg; el rabí David Liebersohn de Jabad Lubavitch; Adina Levin, de la Comunitat Jueva Bet Shalom; el representant del Consell Municipal del Poble Gitano, Seo Cizmich; la filla de deportat, Josefa Borràs; el representant del Consell Municipal LGTBI, Ramon Munt Alfaro; i la representant del Consell Municipal de persones amb discapacitat, Carme Riu Pascual.

A més, els alumnes de l’IES Quatre Cantons del barri del Poblenou, la Xarxa de memòria i prevenció del feixisme, l’Amical Mauthausen i altres camps, i el Comissari de la lluita contra l’antisemitisme i la defensa de la Shoah de la Comunitat Israelita de Barcelona (CIB) i president de LICRA Catalunya (Lliga Internacional Contra el Racisme i l’Antisemitisme), Isaac Levy Benbeniste, llegiran textos.

L’acte es podrà seguir en directe a través del web barcelona.cat/memoriademocratica o el canal de Youtube youtube.com/canalmemorial

 

 Compartiu aquest contingut