Barcelona dona a tràmit a l’actualització del PEUAT : Servei de Premsa

Barcelona dona a tràmit a l’actualització del PEUAT

29/01/2021Temps estimat de lectura: 2 minutsLa Comissió de Govern aprova inicialment canvis al pla que regula els allotjaments turístics de la ciutat per tal d’adaptar-lo al marc normatiu i context actuals i que continuï sent una eina fonamental per garantir el dret a l’habitatge i la vida veïnal

Quatre anys després de l’entrada en vigor, als barris cèntrics hi ha 940 places turístiques menys i l’oferta ha crescut de manera controlada i equilibrada a les zones perifèriques, on les noves activitats esdevenen una oportunitat per al territori

El nou text no admet el lloguer d’habitacions turístiques a tota la ciutat per evitar una saturació de places, especialment al centre

Es pot seguir fent lloguers de més de 31 dies, de manera que es permeten els lloguers de temporada que es fan habitualment a estudiants o treballadors temporals

Al sector nord del 22@ no podrà incrementar-se l’oferta turística, i les residències d’estudiants que no s’ubiquin en sòl d’equipament no podran situar-se a les zones de decreixement i de manteniment de places

El document entra ara en un període d’exposició pública de tres mesos per compartir-lo i debatre’l amb els grups polítics i els actors veïnals i econòmics

La Comissió de Govern ha aprovat inicialment aquest dijous la regulació que actualitza el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT). Es tracta d’un dels instruments clau impulsats el mandat passat per fer una gestió sostenible del turisme i preservar la vida quotidiana, el dret a l’habitatge i la mixtura d’usos. Es va aprovar definitivament el gener de 2017, i ordena de manera equilibrada l’obertura de nous establiments turístics a tota la ciutat per fer-los compatibles amb un model urbà sostenible basat en la garantia dels drets fonamentals i la millora de la qualitat de vida del veïnat.

El pla incorpora des de l’inici una delimitació per zones. D’una banda, protegeix els barris més congestionats de Barcelona per evitar que s’agreugin les externalitats negatives derivades del turisme, i de l’altra, permet una implantació ordenada als barris més descongestionats. Per això, hi ha una zona de decreixement natural al centre; una de manteniment a la corona que envolta l’àmbit central, una de creixement contingut a la resta de territori, a més d’àmbits específics que coincideixen amb zones de la ciutat en transformació. I s’estableixen límits a l’augment de places, a més d’altres requisits.

[…]

 

Descarregar tota la nota de premsa en format PDFCompartiu aquest contingut

Paraules clau
Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT)/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina