[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona activa recursos municipals per prosseguir amb la campanya de vacunació contra la Covid-19 : Servei de Premsa

Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona activa recursos municipals per prosseguir amb la campanya de vacunació contra la Covid-19

11/02/2021Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament ha cedit tres espais municipals per facilitar la immunització amb la vacuna d’Oxford i d’Astra Zeneca i posa a disposició de la Generalitat de Catalunya la quarantena d’espais que ja es van utilitzar per la campanya de vacunació de la grip

En aquesta nova fase es prioritzarà la vacunació del personal vacunable del SAD, el CUESB, Guàrdia Urbana i Bombers, sempre que siguin persones fins als 55 anys sense patologies cròniques greus i que treballin en serveis essencials a la ciutadania

L’Ajuntament de Barcelona ha activat una sèrie de recursos municipals que ha posat a disposició del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per facilitar que la campanya de vacunació contra la Covid-19 pugui avançar de la manera més ràpida i segura possible. Per fer-ho possible les dues administracions han constituït una nova oficina tècnica encarregada de fer el seguiment de la vacunació a la ciutat, en un moment en què han arribat les primeres vacunes d’Oxford i d’Astra Zeneca i s’ha engegat una nova fase de vacunació que inclou el personal municipal que desenvolupa serveis essencials per a la ciutadania. Aquesta nova oficina tècnica estarà integrada per l’Agència de Salut Pública, el Consorci Sanitari de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

 

 

 

El consistori ha cedit en aquests moments tres espais municipals que ja s’estan utilitzant per a l’administració d’aquesta nova vacuna, que requereix de la injecció de dues dosis separades entre 10 i 12 setmanes. Es tracta del Casal de Gent Gran Joan Casanelles (Concili de Trento 35), el Casal de Gent Gran Quatre Cantons (Camí Antic de València 116) i l’Espai de Gent Gran Montserrat Olivella (Calàbria 260). A més a més, ha posat a disposició de la Generalitat de Catalunya la quarantena d’espais municipals propers a Centres d’Atenció Primària (CAP) que ja es van cedir per a la campanya de vacunació de la grip.

Pel que fa al personal municipal, l’Ajuntament ha mobilitzat 23 infermers i infermeres per col·laborar en les tasques de vacunació, després de rebre la formació prèvia necessària per participar d’aquesta campanya. Durant els propers dies està prevista igualment la immunització de 3.998 persones que treballen al Servei d’Atenció a Domicili (SAD), el personal vacunable de la Guàrdia Urbana, (2.498) i el personal vacunable de SPEIS (587). La vacuna d’Oxford i Astra Zeneca està indicada actualment per a persones joves i adultes sanes fins als 55 anys. En aquesta nova fase està prevista exclusivament la immunització d’aquelles persones que treballen fent tasques essencials i en contacte amb la ciutadania, per la qual cosa no està previst que la vacuna arribi a tot el personal dels diferents serveis municipals, sinó específicament a aquelles persones que compleixen els requisits establerts.

 

 

Enllaços relacionats

Declaracions de Gemma Tarafa (vídeo, MP4)

Declaracions de Rocio Parlón (SAD) (vídeo, MP4)Compartiu aquest contingut

Paraules clau
COVID-19/ vacuna/ vacunació/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina