Barcelona camina cap a unes platges sense fum : Servei de Premsa

Barcelona camina cap a unes platges sense fum

16/02/2021Temps estimat de lectura: 1 minut

L’Ajuntament de Barcelona aposta perquè a les platges de la ciutat no es permeti fumar. Durant la temporada alta de bany està prevista una prova pilot a les platges de Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Nova Mar Bella

El tabaquisme és la principal causa de mort evitable a l’Estat espanyol i s’associa a un augment del risc de patir malalties. Cada any a Barcelona es registren 2.200 morts atribuïbles al consum del tabac, un 13,8% del total

Les autoritats sanitàries alerten que el tabaquisme passiu també té efectes rellevants en la incidència de determinades malalties, entre elles el càncer, les malalties cardiovasculars i els problemes respiratoris, especialment en infants

Fumar a la platja és també un problema ambiental. Cada any uns 5 bilions de burilles de cigarreta acaben al mar i alliberen contaminants tòxics que poden alterar l’ecosistema marí

 

Descarregar tota la nota de premsa en format PDF

Paraules clau

platges sense fum/