Barcelona presenta davant les Nacions Unides la seva estratègia d’inclusió digital : Servei de Premsa

Barcelona presenta davant les Nacions Unides la seva estratègia d’inclusió digital

16/02/2021

La tercera tinenta d’alcaldia Laia Bonet defensa que “es reconeguin els drets digitals i la inclusió digital com a drets humans”

Bonet ha participat en el debat online Digital Inclusion for All. Shaping our Digital future, organitzat per NNUU

La tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha presentat davant de Nacions Unides l’estratègia d’inclusió digital de l’Ajuntament de Barcelona. En el marc del debat online Digital Inclusion for All. Shaping our Digital future Bonet ha detallat el Pla de xoc d’inclusió i capacitació digital per mitigar les conseqüències de la crisi derivada de la Covid-19 que l’Ajuntament va posar en marxa el passat mes de juliol amb l’objectiu d’impulsar la capacitació digital per minimitzar la bretxa digital a la ciutat de Barcelona.

Bonet també ha compartit amb experts d’arreu els recents resultats de l’informe La bretxa digital a la ciutat de Barcelona que revela hi ha entre 6.000 i 10.000 llars a la ciutat sense accés a Internet per motius econòmics i que existeixen desigualtats en el tipus d’usos que fan les persones d’Internet, que coincideixen amb les diferències d’edat, educatives i laborals. La tinenta d’alcaldia ha defensat “la necessitat de garantir Internet per a tothom i de dur a terme una política d’inclusió digital estructural”.

Laia Bonet ha defensat que “la inclusió digital ha de ser una agenda de drets” i que cal actuar a tots els nivells. “L’escala local és la més adequada per provar i experimentar polítiques d’inclusió digital, però les ciutats no ho podem fer tot soles. Necessitem que la comunitat internacional i els governs nacionals actualitzin el marc legal, reconeixent que el dret a la participació, l’educació, l’accessibilitat, l’atenció social, la igualtat de gènere, el treball o l’habitatge implica ara accés a Internet, habilitats i eines”.

La tinenta d’alcaldia ha destacat que Barcelona s’ha proposat transformar el terme genèric de “dret a la inclusió digital” en drets concrets i actuables. “Els drets digitals són drets humans i la inclusió digital en forma part”, ha subratllat. “Aquests inclouen el dret d’accés a Internet el dret a la formació bàsica en el coneixement i l’ús de les noves tecnologies i el dret a la no discriminació en l’accés als serveis públics per manca d’habilitats digitals, per exemple”, ha conclòs.



Compartiu aquest contingut