Jaume Collboni i les principals empreses xineses es reuneixen per reforçar l’aposta per Barcelona : Servei de Premsa

Jaume Collboni i les principals empreses xineses es reuneixen per reforçar l’aposta per Barcelona

16/02/2021

La reunió, organitzada conjuntament per l’Ajuntament i Casa Àsia, ha comptat amb els representants municipals i amb representants de 10 de les principals empreses xineses amb activitats i interessos comercials a Barcelona. També hi ha participat la cònsol xinesa a la ciutat i el director de la Fundació Institut Confuci

Collboni fa una crida a la inversió xinesa per accelerar la recuperació econòmica i animar les 10 principals empreses xineses amb seu a Barcelona a detectar projectes d’interès mutu amb possible encaix dins els fons de recuperacio europeus

En el marc de la celebració de l’Any Nou Xinès a Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i Casa Àsia, amb el suport del Consolat Xinès a Barcelona i la Fundació Institut Confuci han coorganitzat una trobada online amb deu empreses d’inversió xinesa a la ciutat per mantenir i reforçar l’aposta d’aquestes companyies a la ciutat. La reunió ha servit per compartir la visió econòmica i conèixer de primera mà la situació de les principals empreses d’inversió xinesa amb presència a Barcelona en l’actual crisis global provocada per la pandèmia.

 

 

 

A la trobada, hi han participat representants de les empreses AirChina, Aritex, Baosteel, China Construction Bank (CCB), China Certificate & Inspection Group (CCIC), COSCO Shipping Lines, Hai’er Iberia, Huawei Iberia, ICBC, i Keeway Motors. També hi ha assistit la cònsol general de la República Popular de Xina a Barcelona, Li Nan; el director de Casa Àsia, Javier Parrondo; el director del departament d’Economia i Empresa de Casa Àsia, Amadeu Jensana; i el codirector de la Fundació Institut Confuci, Li  Peihua, a més del primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni i membres de l’equip de la direcció municipal de Promoció de Ciutat.

Per a Collboni, “és un moment clau per estendre la mà a la inversió xinesa, que malgrat l’impacte de la crisi per la pandèmia, segueix apostant per invertir a Barcelona i per fer créixer la presència d’empreses i formar part del teixit empresarial de la ciutat i l’àrea metropolitana”. En aquest sentit ha animat les 10 principals empreses xineses amb seu a Barcelona a detectar projectes d’interès mutu amb possible encaix dins els fons de recuperació europeus.

La inversió xinesa a Catalunya, concentrada principalment a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, va suposar 247,5 milions d’euros en el quinquenni 2015-19. En termes relatius aquesta inversió encara té molt de camí per recórrer donat el pes de l’economia de la Xina al PIB Mundial. A Catalunya, va representar gairebé el 3% de la inversió estrangera total durant l’any 2019. L’invertit a Catalunya, va representar un 56,5% del total invertit a Espanya des de la Xina.

En aquest sentit, Jaume Collboni ha destacat que “la reactivació econòmica de Barcelona passa perquè des de la ciutat fem esforços per reinventar-nos, però també perquè hi hagi més empreses xineses que apostin per Barcelona com a punt estratègic en  la seva acció al mercat europeu i llatinoamericà, perquè es puguin seguir reforçant les connexions aèries amb la Xina, per aconseguir més presència i rendibilitat de les nostres empreses al mercat asiàtic i per construir ponts per nodrir en ambdós sentits els nostres ecosistemes econòmics”.

Segons dades d’ACCIÓ, l’any 2019 a Catalunya hi havia 116 filials xineses. Barcelona representa per aquestes empreses un entorn molt atractiu i potencial de creixement en sectors vinculats a la innovació i la transformació digital com poden ser la mobilitat i l’automoció, la logística, l’electrònica i l’enginyeria industrial.Compartiu aquest contingut