Barcelona acull la presentació de l’Estratègia Espanya Nació Emprenedora, el pla amb 50 mesures de suport al talent i a l’emprenedoria innovadora : Servei de Premsa

Barcelona acull la presentació de l’Estratègia Espanya Nació Emprenedora, el pla amb 50 mesures de suport al talent i a l’emprenedoria innovadora

17/02/2021

L’Alt Comissionat Francisco Polo ha presentat el conjunt de mesures clau per a la recuperació econòmica i social d’Espanya, per modernitzar el sistema productiu i afavorir la creació d’ocupació de qualitat

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona i director de l’Àrea d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha remarcat l’oportunitat que suposa aquesta iniciativa, sumada als Fons Europeus, per reimpulsar l’economia i reforçar la capitalitat emprenedora de la ciutat

L’Alt Comissionat per a Espanya Nació Emprenedora, Francisco Polo, ha presentat avui a Barcelona el pla per fer de l’emprenedoria innovadora el trencaglaç per a un nou model econòmic. El seu objectiu és la transformació de les bases productives de l’economia espanyola per a generar un model més resilient, productiu i innovador.

 

 

A la presentació, que ha tingut lloc avui, ha participat el primer tinent d’alcaldia i director de l’Àrea d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, entre d’altres personalitats de l‘àmbit empresarial i sindical i professionals de l’ecosistema emprenedor de la ciutat. L’esdeveniment també ha comptat amb la participació de Carlos Blanco, Vicepresident de Barcelona Tech City, Fátima Lucas, CEO de Zymvol i Rosa Cuartero, CEO de DisJob & VadEmpleo.

L’Estratègia Espanyola Nació Emprenedora inclou 50 mesures per fer que, l’any 2030, Espanya sigui una Nació Emprenedora fent de l’emprenedoria innovadora la punta de llança d’un nou model de país. Un país que haurà impulsat aquesta part de l’economia i haurà generat cercles virtuosos amb els sectors tractors del país, perquè aquests puguin incrementar la seva productivitat i generar ocupació de qualitat, sense deixar ningú enrere.

L’estratègia estableix quatre fites:

A més, per garantir el desenvolupament inclusiu, l’Estratègia inclou polítiques transversals que certifiquen la reducció de les bretxes de gènere, socioeconòmica, territorial i generacional.

Espanya Nació Emprenedora constitueix un element clau en el disseny i l‘articulació d’una sèrie de projectes inclosos en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Aquesta iniciativa està pensada per donar suport a l’emprenedoria i a les pimes. Alhora, és un eix transversal on conflueixen altres polítiques amb una força transformadora capaç d’impactar en tots els àmbits de l’economia i la societat amb una visió a llarg termini.

Francisco Polo, Alt Comissionat, ha destacat: “Volem fer d’Espanya la Nació Emprenedora amb major impacte social de la història. En aquesta missió, Barcelona es postula com un element clau, en ésser referent de l’emprenedoria innovadora a Espanya per la seva força per atraure talent i inversions. Barcelona és la capital de la Nació Emprenedora”.

Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia, ha afegit: “L’Estratègia Nació Emprenedora està en clara sintonia amb el BCN Green Deal, el pla econòmic de l’Ajuntament, i amb els Fons Europeus Next Generation EU, el que constitueix una oportunitat única per reimpulsar la ciutat”. Collboni ha recordat que “el digital és un sector estratègic que fins i tot durant la pandèmia està generant ocupació de qualitat i a Barcelona es donen les condicions òptimes per al seu desenvolupament. Tenim el talent, tenim l’espai i hem aportat finançament perquè segueixi creixent i exerceixi de palanca de canvi cap a un nou model econòmic més competitiu, sostenible i equitatiu”.

 

Llei d’ Start-ups, una demanda històrica a Espanya

Entre les 50 mesures que inclou l’Estratègia, es troba la Llei de Foment de l’Ecosistema de les Empreses Emergents, una demanda històrica a Espanya i que serà una realitat pròximament. Segons va anunciar el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, durant les properes setmanes el Consell de Ministres aprovarà l’avantprojecte de la coneguda Llei d’Start-ups. Es tracta d’una llei que reconeixerà l’especificitat de les empreses emergents amb alt potencial de creixement i generació d’ocupació, riquesa i innovació, facilitarà també la tramitació administrativa, ajudarà a retenir i a atraure el talent necessari; impulsarà l’acostament entre la Formació Professional, la Universitat i les empreses emergents i inclourà avantatges fiscals i també incentius d’inversió.

 

Mesures prioritàries

Per arribar a totes a aquestes fites, s’han definit 50 mesures que s’inclouen en l’”Estratègia Espanya Nació Emprenedora”. Entre d’altres, també s’inclouen iniciatives com ara:

  1. Marca Espanya Nació Emprenedora. Creació d’una marca-país que aculli totes les iniciatives relacionades amb l’emprenedoria innovadora, per situar Espanya en el lloc idoni pels projectes emprenedors innovadors.
  2. Xarxa Nacional de Centres d’Emprenedoria (RENACE). Consistirà en la creació d’una xarxa d’incubadores, acceleradores, i venture builders, amb capacitat per desenvolupar talent, impulsar l’activitat econòmica i fixar població en el territori.
  3. Scaleup Spain: suport a l’escalabilitat. Es crearà un programa anual per a empreses amb un alt potencial de creixement per ajudar-les a incrementar i consolidar el seu desenvolupament en el Mercat nacional i internacional.
  4. Programa internacional d’atracció de talent de les dones. Apostar pel talent de les dones és una qüestió estratègica i de principis per al nostre país. Es crearà un programa per posicionar Espanya com a país referent per a dones emprenedores.
  5. Programa de visats. Es millorarà el programa d’accés a visats de feina per a professionals estrangers que acompleixin els requisits determinats. Aquest programa està dirigit a emprenedors que vulguin fundar o traslladar la seva empresa a Espanya, nous inversors i professionals contractats per empreses innovadores espanyoles o que ja hi treballin però que necessitin un visat.

 Compartiu aquest contingut