Un centenar d’escoles de Barcelona tindran l’entorn pacificat a final d’any : Servei de Premsa

Un centenar d’escoles de Barcelona tindran l’entorn pacificat a final d’any

20/02/2021

El Govern municipal accelera el desplegament del programa Protegim les Escoles, que aquest any actuarà en 66 entorns escolars per fer-ne llocs de trobada segurs i saludables

El pla fa el salt definitiu per convertir-se en mesura estructural: entre 2020 i 2021 s’haurà millorat l’accés de 92 equipaments educatius i se’n beneficiaran 31.845 alumnes, amb una inversió de 5,92 milions d’euros

La Comissió de Govern ha aprovat el gruix dels projectes que s’executaran aquest any, que sumats als de l’any passat suposaran la pacificació de 16 carrers i un guany de 14.150 m2 amb prioritat per al vianant

Als nous espais s’implantaran mesures per reduir la velocitat dels vehicles com ara modificacions de les fases semafòriques, instal•lació de coixins berlinesos i voreres passants, i es farà un seguiment de l’impacte ambiental de les actuacions

Un centenar d’escoles de Barcelona tindran l’entorn pacificat a final de 2021. El Govern municipal accelera amb el desplegament del programa Protegim les Escoles, que fa un salt d’escala definitiu per convertir-se en un projecte estructural de mandat. Fins ara ja s’ha intervingut en 26 escoles, i aquest any es farà en 66 més per millorar-ne els entorns i garantir que siguin segurs i saludables. S’assolirà, doncs, un total de 92 equipaments que disposaran d’un espai urbà pacificat amb un aire de més qualitat, més espais de trobada i menys accidentalitat i soroll.

Amb aquest programa, el Govern municipal vol donar resposta a les demandes ciutadanes de protegir prioritàriament els nens i nenes de la ciutat i fer de les escoles i el seu voltant un lloc segur i ple de vida. I consolidar un model de ciutat on les escoles esdevenen punts neuràlgics i d’especial atenció a l’espai públic.

[…]

 

Descarregar nota en format PDFCompartiu aquest contingut