L’ASPB confirma l’impacte desigual de la COVID-19 per raons de gènere i socioeconòmiques : Servei de Premsa

L’ASPB confirma l’impacte desigual de la COVID-19 per raons de gènere i socioeconòmiques

21/02/2021Temps estimat de lectura: 1 minut

L’analisi de les dues primeres onades de la COVID-19 fet per l’ASPB descriu dos patrons d’incidència diferents. A la primera onada, en la que sobretot es registraven els casos més greus i del personal sanitari, les persones grans van ser les més afectades. Mentre que a la segona, més representativa de l’impacte en la població general, va afectar més als joves.

Segons els resultats, en les dues onades les dones van representar una major incidència acumulada de COVID-19 en edats menors a 65 anys. Els homes, però van ser els més vulnerables entre els grups de més edat.

Els barris més desafavorits van patir-ne una major incidència i el risc de contagiar-se va augmentar en les àrees amb ingressos menors, sobretot en la segona onada.

L’estudi assenyala que conèixer el patró de risc segons els eixos de desigualtat és clau per identificar els grups més vulnerables i prioritzar àrees d’acció a l’hora de dissenyar i implementar estratègies de prevenció.

 

Descarregar nota en format PDF

Paraules clau

COVID-19/ desigualtat/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina