L’Ajuntament posa en marxa el Club de la Feina, un espai de suport a la recerca de feina per als joves : Servei de Premsa

L’Ajuntament posa en marxa el Club de la Feina, un espai de suport a la recerca de feina per als joves

22/02/2021

A partir d’avui, tots els serveis infoJOVE de la ciutat activen el dispositiu el Club de la Feina per a aquells i aquelles joves que demandin informació, orientació o assessorament en la recerca de feina

Dividit en 3 línies de treball, es donarà suport en la definició d’un pla de recerca de feina personalitzat, s’oferiran càpsules informatives relacionades amb el món laboral, i acompanyament i espais d’experimentació

L’any 2020, els serveis InfoJOVE van atendre un total de 4.642 atencions d’orientació laboral, 844 assessories d’àmbit laboral i 308 acompanyaments en emprenedoria per definir plans d’empresa

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Departament de Joventut i en col·laboració amb Barcelona Activa, engega avui en tots els serveis infoJOVE de la ciutat el Club de la Feina, un servei de suport a la recerca de feina adreçada a joves de 16 a 35 anys. A través del suport i l’acompanyament expert s’ofereix orientació laboral i eines per millorar la recerca de feina i l’ocupabilitat dels i les joves.

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, ha posat en valor la consolidació dels serveis infoJOVE “com a eines d’orientació i assessorament per donar resposta a les necessitats dels i les joves”. “Si la funció d’acompanyament i suport s’ha mostrat clau en els darrers temps, ara amb la pandèmia i els seus efectes socioeconòmics es fa més necessària que mai. El Club de la Feina s’emmarca dins el compromís de l’Ajuntament per no deixar a ningú enrere i ser proactius davant les situacions que està provocant la crisi generada per la Covid-19”, ha afegit.

El dispositiu forma part de les mesures municipals de suport a l’ocupació juvenil, i vol donar resposta a un dels col·lectius que més ha patit la crisi sanitària en l’àmbit laboral. Per aquesta raó, el Club de la Feina s’adreça a persones joves i es defineix en 3 línies de treball principals:

 

Suport en la definició d’un pla d’atac

Inclou una anàlisi de la situació, els interessos i les necessitats del o la jove que s’adreça al servei. A partir d’aquí es defineix un pla d’atac de feina personalitzat  i un acompanyament i seguiment expert de proximitat fins que el o la jove trobi feina o es derivi a altres recursos especialitzats.

 

Programació d’activitats aterrades a les necessitats

Trimestralment es desenvoluparà una programació de càpsules informatives als punts infoJOVE de la ciutat dissenyades segons les necessitats del territori i amb l’objectiu de poder donar resposta al nou paradigma laboral.

 

Espais d’entrenament de competències d’accés al mercat laboral

Dividit en dues accions amb caràcter mensual, la primera d’ella consisteix en un servei de coaching laboral, el qual suposa un procés d’acompanyament per a potenciar el desenvolupament dels joves de 16 a 29 anys que es troben davant un procés de canvi i reptes professionals. La segona és la que s’anomena “laboratori competencial”, uns espais d’experimentació dirigits a joves de 20 a 35 anys on podran identificar i desenvolupar les competències claus d’accés al món laboral. A través de metodologies interactives i l’ús d’eines 3.0., identificaran i desenvoluparan aquells elements clau a tenir presents a l’hora de presentar la seva autocandidatura, dur a terme un procés de selecció, treballar la seva reputació digital o impulsar el seu propi projecte.

 

Els serveis infoJOVE de Barcelona, un recurs laboral de referència per a joves

A banda d’impulsar el Club de la Feina, els serveis infoJOVE continuen oferint diàriament orientació i assessorament d’àmbit laboral i en emprenedoria a tots els districtes de la ciutat de manera presencial i telemàtica.

A la ciutat els serveis infoJOVE hi són presents en un total d’11 punts als 10 districtes, i 82 punts estables als centres educatius.

Tot i la situació d’emergència sanitària, l’any  2020, els serveis infoJOVE van fer-se encara més accessibles als i les joves, creant i mantenint nous canals de comunicació i atenció, tant de manera presencial com virtual. Al llarg de l’any,  es van efectuar un total de 4.642 atencions d’orientació laboral, 844 assessories d’àmbit laboral i 308 acompanyaments en emprenedoria per definir plans d’empresa.Compartiu aquest contingut