El Govern municipal i ERC pacten un fons de 30 milions per projectes de proximitat a tots els districtes de la ciutat : Servei de Premsa

El Govern municipal i ERC pacten un fons de 30 milions per projectes de proximitat a tots els districtes de la ciutat

23/02/2021

L’acord forma part del pacte pressupostari pel 2021, i preveu l’impuls de fins a 83 projectes, amb un pes destacat pels equipaments i la millora de l’espai públic, de parcs i verd urbà, de jocs infantils i de carrils bici, així com també l’adquisició de finques i locals d’interès públic

També es preveuen actuacions de reforç dels serveis socials i d’atenció, així com projectes de suport al teixit productiu, l’ocupació i el foment de l’activitat econòmica

Algunes de les inversions més destacades que s’han acordat són: 11,5 milions en millora d’equipaments; 4,8 milions en nous carrils bici i 6,1 en urbanització i pacificació de carrers a tota la ciutat; i 2,9 milions per a l’adquisició d’immobles i locals destinats a nous equipaments i a la reactivació econòmica, cultural i social.

El Govern municipal, format per Barcelona en Comú i el PSC, i el grup municipal d’ERC, ha assolit un acord que permetrà desenvolupar un Fons d’Inversió de 30 milions d’euros destinat a projectes de proximitat a tots els districtes de la ciutat. Aquest pacte forma part de l’acord pressupostari pel 2021, que ja preveia reservar el fons de proximitat, que ara es concreta amb 83 projectes d’inversió i de millor als districtes. El Govern i el grup municipal d’ERC han decidit assignar 2 milions per districte, i distribuir els 10 restants d’acord a criteris de població i de renda. La concreció dels projectes d’inversió i de millora és fruit d’un intens treball desenvolupat les últimes setmanes, amb una participació molt destacada per part dels consellers i conselleres de districte dels 3 grups municipals.

La concreció d’aquest Fons d’Inversió suposa una aposta clara per la política de proximitat, reforçant el paper dels districtes i la seva vocació de treball proper amb la ciutadania. Per aquest motiu, el gruix de les inversions previstes va per la millora d’equipaments, parcs, jocs infantils, espais públic i carrils bici, així com també per l’adquisició de finques i locals que es consideren d’interès públic. L’acord permet reforçar també els serveis socials i d’atenció, amb actuacions concretes per fer front a l’emergència social i d’habitatge, un suport directe al teixit productiu i l’ocupació i projectes per al foment de l’activitat econòmica.

Tots els projectes inclosos en el Fons d’Inversió de Districtes hauran de ser aprovats pels 3 grups municipals que subscriuen l’acord, i una comissió de seguiment que es reunirà cada dos mesos en farà el seguiment.

 

En el document adjunt hi trobareu el detall de totes les actuacions, així com també la distribució territorial i temàtica de les mateixes.Compartiu aquest contingut