Tram final de l’adjudicació del nou contracte de neteja i recollida de residus : Servei de Premsa

Tram final de l’adjudicació del nou contracte de neteja i recollida de residus

25/02/2021



Temps estimat de lectura: 5 minuts

Urbaser, Valoriza, CLD i FCC són les empreses que han obtingut la major puntuació en la suma de l’oferta tècnica, els criteris automàtics i tenint en compte els criteris de preferència declarats per a cadascun dels lots del contracte. La mesa de contractació ha fet la proposta d’adjudicació, que es votarà al Plenari municipal del mes de març

El nou contracte dels serveis de neteja i recollida de residus és el més gran del consistori tant pel que fa a la durada prevista, 8 anys, com per l’import, gairebé 300 milions d’euros anuals, un total de més de 2.300 milions en despesa pública

La plantilla dels serveis de neteja i residus s’ampliarà en 225 persones, fins arribar a als 4.400 treballadors i treballadores, a més de la contractació indirecta que suposarà

Es tracta de l’eina municipal més important per fer un salt qualitatiu i quantitatiu per a la reducció de residus a la ciutat , l’augment de reciclatge i l’impuls a l’economia verda i circular

L’adjudicació del nou contracte de neteja i recollida de residus, el més gran del consistori, arriba ja al final de procés. En el marc de la mesa de contractació s’ha donat a conèixer la puntuació definitiva de l’oferta tècnica i els criteris automàtics per als diferents lots del nou contracte.

Així doncs, comença ara el procés d’informació als diferents grups municipals per poder portar a votació l’adjudicació del nou contracte al Plenari del mes de març. El contracte dels serveis de neteja i recollida de residus és el més important de l’Ajuntament de Barcelona tant pel que fa a la durada, 8 anys prorrogables a 2 anys més, com pel pressupost, que serà de gairebé 300 milions d’euros anuals. En total, més de 2.300 milions d’euros en despesa pública, amb un objectiu clar, millorar el servei que es presta a cada barri de la ciutat. La nova contracta permetrà  amb un increment de 225 treballadors i treballadores fins arribar als 4.400, a més de l’ocupació indirecta que suposarà en diferents sectors.

Les principals fites que permetrà assolir la nova contracta són:

 

Servei adaptat barri a barri

És un dels principals objectius de la nova contracta, augmentar el servei a tot el territori i flexibilitzar-lo per a l’adaptació de les diferents casuístiques de la ciutat.

 

Estratègia Residu Zero

La ciutat de Barcelona treballa des de fa anys en una estratègia municipal per reduir la generació de residus i al mateix temps augmentar-ne el reciclatge, imprescindible en l’actual context d’emergència climàtica. La recollida selectiva a la ciutat es troba estancada al voltant del 40% i l’objectiu és incrementar aquest percentatge fins al 60% l’any 2030 tal i com estableixen les normatives europees, metropolitanes i l’Estratègia Residu Zero.

 

Més transparència i governança del servei

Per primera vegada el sistema de control del nou contracte es farà directament des de l’administració municipal. A més, es preveuen més mesures per al bon control del servei.

 

Contractació ambiental i social

El nou contracte aplica la guia de contractació pública municipal, que permet que el servei de neteja i recollida de residus sigui un impuls a l’economia verda i circular i socialment responsable.

 

Els lots del nou contracte

El nou contracte de neteja consta de quatre lots que corresponen a quatre àmbits territorials de la ciutat i cada empresa només pot ser adjudicatària d’un sol lot.

La mesa de contractació, d’acord amb les puntuacions obtingudes i l’ordre de preferència de les empreses, proposa adjudicar:

A partir d’ara s’informarà de la proposta d’adjudicació que fa la mesa de contractació als grups municipals i es votarà al Plenari del mes de març.





Paraules clau

residus/