S’inicia el procés per seleccionar una nova direcció per a El Born CCM : Servei de Premsa

S’inicia el procés per seleccionar una nova direcció per a El Born CCM

01/03/2021



Temps estimat de lectura: 5 minuts

L’Ajuntament de Barcelona està redactant les bases per tal de poder convocar el concurs durant la primavera

L’encàrrec serà el de desenvolupar el Pla Estratègic d’El Born CCM pel període 2018-2023

Es fa un relleu en la direcció del centre, que fins ara ocupava l’antropòloga i museòloga, Montserrat Iniesta, per disfuncions en el lideratge tant d’implementació del projecte cultural com de la gestió interna del propi equipament

ATENCIÓ MITJANS DE COMUNICACIÓ: El regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, atendrà els mitjans de comunicació a les 12:00 hores a la Sala Lluís Companys. Els mitjans que ho desitgin la podran seguir telemàticament

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat el procés per seleccionar una nova direcció per a El Born Centre de Cultura i Memòria (El Born CCM) per tal de consolidar aquest equipament com a espai de memòria de referència de la ciutat de Barcelona. Actualment s’estan acabant de redactar les bases d’aquest nou concurs i la voluntat és poder-lo convocar a la primavera.

El principal objectiu de la nova direcció serà el d’implementar el Pla Estratègic existent. Aquest document marca les línies estratègiques per aquest equipament en el període entre els anys 2018 i 2023.

 

 

Aquest procediment ve donat per la sortida de la direcció de l’antropòloga i museòloga, Montserrat Iniesta, directora de l’equipament des de l’1 de setembre de 2017 fins al 28 de febrer de 2021, per disfuncions en el lideratge tant del projecte cultural com de gestió interna. Provisionalment, fins a la resolució del concurs, la direcció d’aquest equipament l’assumirà el director de Memòria, Història i Patrimoni de l’ICUB, Carles Vicente.

 

El Born CCM, centre memorial de referència a Barcelona

El Born CCM és un equipament municipal que gestiona i posa en valor el patrimoni del lloc urbà que ocupa, i l’utilitza per promoure el coneixement del passat i per reflexionar sobre els processos col·lectius de creació de memòries, tot fent visible l’impacte d’aquests fenòmens en la societat contemporània.

Ofereix una programació integral, que fa dialogar diversos sabers i que utilitza múltiples llenguatges creatius i plataformes de comunicació per fomentar la recerca, la formació, la divulgació i el debat, des de la pluralitat de perspectives i amb la col·laboració de la ciutadania.

L’experiència de visita enllaça la vida de la Barcelona del 1700 amb la d’altres èpoques, sense límit cronològic i fins a l’actualitat. Les activitats conviden a persones de totes les edats a pensar plegades críticament, sobre l’experiència humana del conflicte i de la resiliència, i a imaginar maneres diferents de conviure.

Aquest equipament compta amb un Pla Estratègic que es va iniciar el 2018 i finalitzarà el 2023 i els seus principals objectius i reptes són:

 

 

NOTA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ:

El regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, atendrà els mitjans de comunicació avui a les 12:00 hores, a la Sala Lluís Companys de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta atenció podrà seguir-se presencialment amb aforament limitat de 13 persones (periodistes i operadors), previ registre al formulari http://barcelona.cat/rodespremsa

 

Telemàticament, l’acte podrà seguir-se en streaming a través del lloc web del Servei de Premsa (https://ajuntament.barcelona.cat/premsa).

 

INSTRUCCIONS DE CONNEXIÓ

Instruccions a seguir per preguntar a la roda de premsa:

– Cada periodista que vulgui preguntar per via telemàtica haurà de confirmar-ho enviant un missatge de WhatsApp amb nom i mitjà al telèfon 667 744 459.

– Abans que comenci la roda de premsa, haurà d’obrir l’enllaç següent a través d’ordinador o de dispositiu mòbil i afegir un password que rebrà per WhatsApp: https://barcelona.videotrucada.cat/AjbcnPremsa

– Un cop connectat, haurà de desactivar el micròfon amb el botó ‘micròfon’ situat a la part inferior de la pantalla i seguir la roda de premsa.

– Al torn de preguntes, un moderador donarà pas a cada periodista. Al seu torn, cada periodista haurà d’activar el seu micròfon a través del botó inferior. Amb el micròfon ja activat, caldrà identificar-se amb nom i mitjà i seguidament fer les preguntes. Quan s’hagin respost les seves preguntes, el periodista haurà de dir o indicar que ha acabat el seu torn i tornar a silenciar el seu micròfon.

Igualment, els periodistes que vulguin seguir fent les preguntes a través de missatges de WhatsApp, podran enviar-les al número de telèfon 667 744 459. Caldrà que s’identifiquin amb nom i mitjà.

 





Paraules clau

El Born CCM/