Ada Colau presideix el lliurament de les medalles i plaques externes de la Guàrdia Urbana de Barcelona : Servei de Premsa

Ada Colau presideix el lliurament de les medalles i plaques externes de la Guàrdia Urbana de Barcelona

02/03/2021

La Guàrdia Urbana lliura la medalla externa a títol pòstum a David Caminada, treballador de la Direcció de Serveis de Comunicació Digital de l’Ajuntament, que va ser assassinat l’any passat quan sortia de la feina

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquesta tarda el lliurament de les medalles i plaques externes de la Guàrdia Urbana de Barcelona. A l’acte, que ha tingut lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament, també han participat el tinent de l’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, i el cap de la Guàrdia Urbana, l’Intendent Major, Pedro Velázquez. L’acte  també ha comptat amb l’assistència de diversos membres de la corporació municipal i membres d’altres cossos policials.

 

 

 

 

 

 

 

Amb aquest esdeveniment la Guàrdia Urbana de Barcelona vol reconèixer la imprescindible i destacada col·laboració de diferents professionals, entitats i persones que contribueixen a millorar la convivència ciutadana i la seguretat a la ciutat. En total s’han lliurat 38 medalles i 12 plaques.

Durant l’acte s’ha lliurat la medalla a títol pòstum a David Caminada, el treballador de la Direcció de Serveis de Comunicació Digital de l’Ajuntament assassinat el mes de gener de l’any passat quan sortia de la feina. Els seus companys de feina, Lluís Ouro i Guillem Moya, també han estat reconeguts amb una medalla per la seva actuació durant els fets, que va ser determinant per detenir l’agressor.

L’Intendent Major jubilat, Evelio Vázquez, ha estat reconegut per la seva trajectòria de  41 anys a la Guàrdia Urbana de Barcelona, nou dels quals com a cap del cos.

La Guàrdia Urbana ha reconegut també la tasca de membres d’altres cossos policials per la gran col·laboració mostrada en diferents àmbits, així com a membres d’altres serveis municipals i entitats.

També s’ha reconegut la tasca de Betevé, per haver facilitat al conjunt dels mitjans de comunicació i a la ciutadania la cobertura institucional durant l’emergència sanitària, i pel seguiment informatiu de la mateixa a la ciutat de Barcelona.

Durant la seva intervenció, l’alcaldessa ha explicat que aquest acte suposa un reconeixement públic a la feina que fa la Guàrdia Urbana al servei de la ciutat i dels barcelonins/es i també és un acte d’agraïment a totes les persones que ajuden a fer una ciutat més segura, més amable i més humana.

Colau ha destacat que aquest any aquests agraïments són encara més necessaris. “En la lluita contra el coronavirus ha destacat la feina de la Guàrdia Urbana”, ha dit l’alcaldessa, “una tasca que encara ha estat més eficaç gràcies a la col·laboració d’altres cossos i forces de seguretat, dels serveis d’emergències, dels serveis socials, de diversos col·lectius professionals, d’altres serveis municipals o d’entitats socials”.Compartiu aquest contingut