Afectacions a la mobilitat pel canvi de fase de les obres d’adaptació de l’intercanviador de Maragall : Servei de Premsa

Afectacions a la mobilitat pel canvi de fase de les obres d’adaptació de l’intercanviador de Maragall

03/03/2021

A partir de demà, els treballs requeriran el tall de la ronda del Guinardó, entre els carrers de la Torre dels Pardals i del Segle XX i el desviament de la circulació dels vehicles fins al desembre vinent

Les obres les està executant el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’adaptar l’intercanviador de metro de Maragall (L4 i L5) a persones amb mobilitat reduïda)

Les obres d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’intercanviador de metro de Maragall (L4 i L5) que està executant el Departament de Territori i Sostenibilitat, inicien una nova fase, que comportarà afectacions en la mobilitat a partir de demà i fins al desembre vinent. En concret, els treballs per a executar l’obra civil del nou vestíbul previst a l’L4 requeriran el tall de la ronda del Guinardó entre els carrers de la Torre dels Pardals i del Segle XX i el desviament dels vehicles.

Així, el trànsit de la ronda en sentit Besòs es desviarà pel carrer de Teodor Llorente en el cas dels vehicles particulars, i per la rambla de la Muntanya, en els de transport públic. D’altra banda, es mantindrà el desviament del trànsit que ja hi ha actualment en sentit Llobregat pel carrer de l’Agregació. D’altra banda, el carril bici del carrer Teodor Llorente, canviarà de costat de la calçada, en el tram entre el carrer de la Garrotxa i el passeig de Maragall. Pel que fa al servei de metro, el vestíbul actual de l’L4 roman tancat i l’accés a l’estació es duu a terme pel de Ramon Albó, de l’L5.

 

 

Les obres en marxa consisteixen principalment en la formació d’un vestíbul nou adaptat a l’estació d’L4, la remodelació i instal·lació d’ascensors al vestíbul de Ramon Albó d’L5 i la millora dels recorreguts de correspondència. Les obres permetran adaptar la instal·lació a persones amb mobilitat reduïda, amb una inversió de prop d’11M€. Els treballs de millora de l’accessibilitat de l’intercanviador van començar el gener de 2020 i finalitzaran durant el 2022.Compartiu aquest contingut