L’Ajuntament de Barcelona exercirà l’acusació particular en el cas de l’atac amb un líquid inflamable a un vehicle de la Guàrdia Urbana amb un agent dins : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona exercirà l’acusació particular en el cas de l’atac amb un líquid inflamable a un vehicle de la Guàrdia Urbana amb un agent dins

04/03/2021Temps estimat de lectura: 2 minuts

La personació es fonamenta en un informe de serveis jurídic que fa palès l’excepcionalitat dels fets, “que atempten contra la integritat física d’un funcionari públic en l’exercici de les seves funcions”

L’Ajuntament de Barcelona exercirà l’acusació particular en el procediment judicial obert per l’atac amb un líquid inflamable a un vehicle de la Guàrdia Urbana quan hi havia un agent dins. Els fets van succeir el passat dissabte 27 de febrer després d’una manifestació que es va produir sense incidents però que, un cop finalitzada, va derivar en greus aldarulls a la via pública.

A causa de l’excepcionalitat i la gravetat d’aquests fets, l’Ajuntament de Barcelona va sol·licitar un informe a la Direcció de Serveis Jurídics. L’informe, que va ser finalitzat ahir, conclou que el llançament d’un líquid inflamable contra la furgoneta de la Guàrdia Urbana va provocar “un evident perill contra la integritat física de l’agent”. Atenent a la gravetat dels fets “que atempten contra la integritat física d’un funcionari públic en l’exercici de les seves funcions públiques”, el consistori exercirà l’acusació particular. Avui l’alcaldessa signarà el corresponent decret de personació.

L’acusació particular per part de l’Ajuntament s’ha realitzat en altres ocasions davant d’agressions greus a personal municipal en l’exercici de les seves funcions.

D’altra banda, l’Ajuntament de Barcelona, com fa sempre i és preceptiu, també reclamarà indemnització pels danys i perjudicis causats als béns municipals.

 

Declaracions d’Ada Colau

VÍDEO ALTA
ÀUDIO ALTA

Paraules clau

aldarulls/ prevenció/ seguretat/ serveis jurídics/