Precintada la botiga “Ladridos” : Servei de Premsa

Precintada la botiga “Ladridos”

04/03/2021

El districte de Nou Barris ha decretat per la via d’urgència el precinte cautelar de les instal•lacions d’aquesta botiga on s’han detectat greus incompliments, pas previ al cessament de l’activitat

Des de 2013 fins ara l’Ajuntament ha tancat 9 botigues amb incompliments de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’animals  i s’han intervingut més de 900 cadells

L’Ajuntament de Barcelona ha ordenat el cessament immediat cautelar i ha procedit a precintar la botiga de cadells ”Ladridos”, al Districte de Nou Barris, després que una primera inspecció la setmana passada detectés importants incompliments. Fruit d’això s’ha promogut per la via d’urgència l’expedient per al cessament de l’activitat. Aquesta mesura cautelar se suma a l’expedient sancionador que està en curs en aplicació de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals.

 

 

Als incompliments detectats per la Guàrdia Urbana i el Departament de Gestió i Protecció dels Animals, s’hi sumen un seguit de noves denúncies de persones que, alertades per la notícia,  asseguren haver comprat  animals malalts en aquesta botiga.

L’Ajuntament de Barcelona agraeix la implicació de les entitats animalistes i les diverses denúncies que efectuen els particulars per tal de fer aflorar pràctiques il·lícites, ja sigui maltractament o el comerç il·lícit o irresponsable.

La primera inspecció a la botiga “Ladridos”, la setmana passada, va permetre detectar animals malalts a la venda i 18 cadàvers en l’arco congelador que no figuraven com a morts en el llibre de Registre de l’establiment. La Guàrdia Urbana també va obrir diligències davant del fet que la veterinària contractada per la botiga a que estava a l’establiment, de nacionalitat veneçolana, no té el títol professional convalidat a l’Estat Espanyol i no està col·legiada.  Per tant, no podia exercir la pràctica veterinària ni implantar els microxips identificatius als animals, com es venia produint.

En aquests moments, el Districte de l’Eixample està finalitzant l’expedient de cessament de l’activitat de la botiga “Bitxets”, pels mateixos motius, a ran dels fets evidenciats pels serveis de Protecció dels Animals i la GUB en la inspecció realitzada el passat mes de desembre, que va donar lloc a la intervenció de 34 cadells.

Des de 2013 fins ara l’Ajuntament  ha tancat 9 botigues amb incompliments de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’animals  i s’han intervingut més de 900 cadells.Compartiu aquest contingut