En marxa el projecte “CO-mida”, un mur verd per produir aliments i energia dissenyat per l’IAAC i guanyador de la convocatòria d’ajuts “La ciutat proactiva” : Servei de Premsa

En marxa el projecte “CO-mida”, un mur verd per produir aliments i energia dissenyat per l’IAAC i guanyador de la convocatòria d’ajuts “La ciutat proactiva”

12/03/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Laia Bonet ha participat a la presentació de “CO-mida”, un mur verd per produir aliments i energia guanyador de la convocatòria d’ajuts a la innovació “La ciutat proactiva”

La tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha participat a l’acte de llançament del projecte CO-mida: Elements urbans verds per la co-producció d’energia i menjar, desenvolupat per l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), Asociación Sun, Sun Love (ASSL) i Asociación Taula Eix Pere IV. L’acte, que ha comptat amb diverses taules rodones, ha permès presentar en societat el mur verd guanyador del premi de “La ciutat proactiva”, si bé la seva presentació no s’ha pogut fer in situ al Passatge Trullàs, per les restriccions imposades per la Covid-19 i s’ha fet a la mateixa seu de l’IAAC.

Aquest és un dels projectes guanyadors de la convocatòria d’ajuts a la innovació urbana “La ciutat proactiva”, que l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant la Fundació municipal BIT Habitat, va llançar el passat mes de juny i on es buscaven solucions als nous reptes que ha plantejat la crisi provocada per la Covid-19, en els camps de la inclusió social, la sostenibilitat i resiliència urbana i l’impuls de l’economia local.

Segons la tercera tinenta d’alcaldia Laia Bonet, “aquest projecte que avui es presenta contribueix a la sostenibilitat i la resiliència, fomenta hàbits de vida saludables i ens ajuda a combatre l’emergència climàtica”.

“Vull posar en valor la importància de projectes promoguts amb la filosofia bottom-up per la seva contribució a la innovació urbana i el desenvolupament sostenible de la ciutat, en línia amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030”, ha afegit Bonet.

 

 

El projecte guanyador, que ha rebut una subvenció de 78.320 euros, desenvolupa un sistema modular vertical intel·ligent per al cultiu de plantes comestibles que, gràcies als bacteris presents a la terra, produeix també l’energia elèctrica necessària per al seu funcionament. Co-mida preveu la millora del microclima urbà i la biodiversitat local, tot produint i posant a disposició dels veïns aliments frescos locals. A més, millorarà la cohesió social del veïnat i facilitarà el sentit d’apropiació de l’espai públic. Al tractar-se d’un sistema codissenyat i comantingut per la pròpia ciutadania i el veïnat, promou l’empoderament de les persones com a actors actius en el codisseny de l’entorn en el que viuen.

 

En marxa els projectes guanyadors de “La ciutat proactiva”

Un total de 6 projectes estan desenvolupant les proves pilot que van guanyar la convocatòria d’ajuts a la innovació urbana, “La ciutat proactiva”, que l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant la Fundació municipal BIT Habitat, va llançar el passat mes de juny i on es buscaven solucions als nous reptes que ha plantejat la crisi provocada per la Covid-19, en els camps de la inclusió social, la sostenibilitat i resiliència urbana i l’impuls de l’economia local.

La convocatòria destinava en total 500.000 euros, a repartir entre els projectes guanyadors, per poder desenvolupar el pilot en el termini màxim d’un any. La crida va rebre més de dues-centes propostes i es va resoldre a finals d’octubre amb l’elecció dels 7 guanyadors, un dels quals ha renunciat. “La ciutat proactiva” es tornarà a convocar l’any 2021.





Paraules clau

innovació/ La ciutat proactiva/