Impuls a la protecció del comerç de proximitat dels eixos verds i places de la Superilla Barcelona : Servei de Premsa

Impuls a la protecció del comerç de proximitat dels eixos verds i places de la Superilla Barcelona

12/03/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Govern municipal inicia el procés d’elaboració d’un pla d’ús per als primers quatre eixos verds i quatre places que es faran aquest mandat a l’Eixample

L’objectiu és preservar l’equilibri d’usos i els establiments de proximitat davant la millora de l’espai públic que hi haurà amb la transformació dels carrers del Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell

Perquè no hi hagi canvis en els usos de l’àmbit mentre es redacta el pla, la Comissió de Govern ha suspès per un any la concessió de llicències i permisos d’obres d’activitats vinculades a l’oci musical, la restauració i el comerç alimentari

El Govern municipal treballa per protegir el comerç de proximitat i la mixtura d’usos en els futurs eixos verds i places que naixeran a l’Eixample amb la Superilla Barcelona. Aquest programa és el principal projecte de transformació de l’espai públic que viurà la ciutat en els propers anys, i en aquest mandat ja es convertiran els primers quatre carrers en eixos verds i les primeres quatre cruïlles en places. Tot plegat, per avançar cap a una ciutat més saludable, justa, segura i que afavoreixi la vida i el comerç de barri.

Actualment, ja s’han escollit les propostes guanyadores dels dos concursos públics per a la reforma dels carrers del Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell i de les cruïlles de Consell de Cent amb Rocafort, Enric Granados, Comte Borrell i Girona. Ara, els equips es posaran a treballar per redactar el model de carrer del segle XXI i els projectes executius finals de cada eix i plaça, i la previsió és tenir-los a punt el febrer de 2022 per iniciar les obres el juny de l’any que ve.

Les intervencions donaran lloc a espais pacificats amb prioritat per al vianant que afavoriran l’anar a peu i amb bicicleta, i a nous espais de trobada pensats per als usos cívics a escala de barri. Aquesta millora en la mobilitat i l’espai públic fan plantejar la necessitat d’estudiar els possibles canvis que es produiran en les activitats que es desenvolupen a les plantes baixes dels eixos verds. Davant d’això, l’equip de Govern inicia ara un procés per redactar un pla d’usos que reguli les activitats de pública concurrència dels primers quatre eixos verds i quatre places. L’objectiu és protegir i potenciar el comerç i els serveis de proximitat i vetllar per la pluralitat d’usos que caracteritzen la ciutat mixta i diversa.

Perquè durant l’estudi i la redacció de la normativa no hi hagi sol·licituds de llicències i autoritzacions contràries als objectius del propi pla, el Govern municipal ha decretat una suspensió per un any de l’atorgament de llicències i permisos d’obres vinculats a les activitats de l’oci musical, la restauració i el comerç alimentari. Concretament, se suspèn la concessió de llicències i permisos d’activitats musicals, activitats de restauració, especialistes alimentaris i plats preparats, autoserveis, botigues de conveniència i comerços alimentaris amb degustació.

L’àmbit específic de la suspensió abasta les parcel·les confrontants al carrer del Consell de Cent entre Vilamarí i Roger de Llúria; al carrer de Rocafort entre l’avinguda de Roma i la Gran Via de les Corts Catalanes; al carrer del Comte Borrell entre l’avinguda de Roma i la Gran Via de les Corts Catalanes, i al tram del carrer d’Enric Granados entre la plaça del Doctor Letamendi i Consell de Cent. A més, cal tenir en compte que a l’entorn del carrer de Girona ja hi ha en marxa un pla d’usos específic que ordena les activitats de pública concurrència, comerços alimentaris i altres establiments.

 





Paraules clau

comerç/ comerç de proximitat/ Superilla Barcelona/