Barcelona reunirà experts internacionals i agents de tots els sectors per impulsar la reactivació econòmica post-Covid en l’esdeveniment reAct : Servei de Premsa

Barcelona reunirà experts internacionals i agents de tots els sectors per impulsar la reactivació econòmica post-Covid en l’esdeveniment reAct

17/03/2021Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament de Barcelona celebrarà l’esdeveniment “Barcelona reAct” del 13 al 16 d’abril, amb ponents destacats com la ministra Teresa Ribera, l’urbanista Greg Clark, la sociòloga Saskia Sassen, l’experta en smart cities i artífex de l’èxit emprenedor de Tel Aviv Hila Oren o l’estratega ambiental Remi Parmentier

Barcelona celebrarà, del 13 al 16 d’abril, un gran esdeveniment de ciutat per rellançar la seva economia després d’un any de pandèmia: ‘Barcelona reAct’. Durant 4 dies, persones expertes i agents de tots els sectors intercanviaran propostes i analitzaran fins a 10 grans palanques per a impulsar aquesta recuperació. També s’hi compartiran experiències d’altres ciutats, amb la voluntat de teixir una xarxa de metròpolis resilients i es farà un reconeixement a les iniciatives solidàries sorgides de la ciutadania durant la pandèmia. Com a conclusió, s’elaborarà un Manifest amb els 10 objectius/accions clau per a reactivar la ciutat, una guia per al futur econòmic de Barcelona en els pròxims anys.

 

 

‘Barcelona ReAct’ busca explicar que Barcelona té projecte i té projectes en clau econòmica i que s’ofereix com a plataforma per a debatre el futur de la promoció econòmica a les ciutats.

Per al tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, “aquest esdeveniment, que vol ser les jornades de la gent, serà una prova de foc que superarem amb èxit com a ciutat perquè ja s’està demostrant que Barcelona té la capacitat, el coratge, les idees i els valors que conformen l’adn de la ciutat per sortir reforçats d’aquesta crisi”. “Volem que sigui l’esdeveniment de referència del mon econòmic, cientific i de recerca de la ciutat, en un format que el podem fer 100% virtual o hibrid, però com a administració pública i que hem de liderar la reactivació, hem trobat fonamental generar espais perquè es doni aquesta simbiosi i empoderament col.lectiu per fer-ho bé i sense deixar ningú enrere per sortir d’aquesta crisi”. Ha reblat Jaume Collboni.

Les jornades tindran un format híbrid (físic i online). Les sessions principals se celebraran al Disseny Hub (Pl. de les Glòries 37-38) i es complementaran amb activitats paral·leles a l’aire lliure i obertes a tothom que es realitzaran en diferents punts de la ciutat: el Port Olímpic, La Boqueria i l’Estadi Olímpic, entre altres.

 

Plataforma per a la transformació econòmica de les ciutats

Amb ‘Barcelona reAct’, el consistori vol activar el diàleg, les sinèrgies i la col·laboració entre tots els sectors (econòmics, socials, culturals, acadèmics i ciutadania) per repensar la ciutat en termes econòmics, visibilitzar el seu gran potencial i mantenir el seu posicionament internacional com a referent en innovació.

L’esdeveniment ReAct Barcelona i tota l’acció al seu voltant té un doble objectiu: per una banda, explicar la Nova Agenda Econòmica per a Barcelona per a la propera dècada, i per l’altra, vinculada a la projecció global de la ciutat, voler liderar el debat economia- ciutat que s’està produint al món post-covid. En aquesta línia, la ciutat busca compartir els seus projectes de transformació econòmica amb experts internacionals i els principals operadors globals i  mostrar com Barcelona continua com a ciutat global on invertir o desenvolupar-hi projectes vitals, professionals o de recerca i creació del talent internacional.

 

10 palanques i 100 veus expertes

‘Barcelona reAct’ analitzarà 10 palanques de reactivació econòmica: la tecnologia i la innovació; la nova mobilitat; l’economia verda; les iniciatives d’eHealth i ciència; l’economia blava (sostenible i vinculada a l’aigua i al mar); la indústria 4.0; les indústries creatives; l’economia del visitant i la revolució dels aliments intel·ligents. En cada sessió, s’analitzaran les oportunitats que obre cada sector de la mà de ponents de prestigi de l’àmbit acadèmic, institucional, empresarial, etc. El programa i el punt de partida de cada sessió l’ha elaborat un Comitè Assessor integrat per una desena de persones expertes de l’àmbit nacional i internacional.

‘Barcelona reAct’ reunirà més de 100 veus locals, nacionals i internacionals de gran prestigi que representen les tendències i els moviments socials que marcaran el futur de la ciutat.  Entre els ponents més destacats: l’urbanista i assessor de ciutats de tot el món Greg Clark; la sociòloga i creadora del concepte ‘ciutat global’ Saskia Sassen; el director d’ISE, la fira audiovisual més gran del món, Michael Blackman; l’expert en acció climàtica i membre fundador de Greenpeace Remi Parmentier; la consellera delegada del projecte europeu EIT Urban Mobility, Maria Tsavachidis, o l’ enviat especial de l’ONU per als oceans, Peter Thomson.

En l’àmbit institucional, hi participaran l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera; ministra i Vicepresidenta Quarta del Govern espanyol, i el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni. Pots consultar tots els ponent aquí

L’Ajuntament ha activat el web barcelona.cat/react per aglutinar tota la informació sobre l’esdeveniment, vehicular les inscripcions i facilitar la participació de tothom.

 

Pots consultar el dossier de premsa de ‘Barcelona reAct’ aquíCompartiu aquest contingut

Paraules clau
reactivació econòmica/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina