Barcelona es situa al capdavant de l’EIT Mobilitat Urbana City Club : Servei de Premsa

Barcelona es situa al capdavant de l’EIT Mobilitat Urbana City Club

26/03/2021

Aquesta setmana s’ha fet el nomenament d’Àngel López, que passa a ocupar la presidència d’aquesta entitat en representació de l’Ajuntament de Barcelona

El City Club és una plataforma de l’EIT Urban Mobility formada per diverses entitats locals des d’on es treballa per a compartir les millors idees, pràctiques i experiències de les ciutats en relació a la mobilitat urbana i posar-les en funcionament

L’EIT Urban Mobility és una iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) que té com a objectiu aportar solucions innovadores i accelerar la transició cap a un sistema de transport multimodal, integrat i centrat en l’usuari

La ciutat de Barcelona passarà a ocupar la presidència de l’EIT Mobilitat Urbana City Club. Aquesta setmana Àngel López, en representació de l’Ajuntament de Barcelona, ha estat nomenat oficialment el nou president d’aquesta entitat.

City Club és la plataforma de l’EIT Urban Mobility formada per les autoritats locals i creada per a compartir les millors idees, pràctiques i experiències a l’entorn de la mobilitat urbana, i posar-les en funcionament. Es tracta d’una comunitat col·laborativa formada per pobles, ciutats i autoritats de les àrees metropolitanes. Tots els seus membres comparteixen la importància de potenciar una mobilitat urbana sostenible i espais urbans més habitables. El City Club és el nucli de l’EIT Urban Mobility i treballa per buscar solucions a alguns dels reptes més importants relacionats amb el transport i la mobilitat de les zones urbanes, mitjançant un enfocament comunitari d’innovació oberta.  Actualment el City Club està integrat per: Amsterdam, Barcelona i la seva Àrea Metropolitana, ​ Copenhaguen, Eindhoven, Hamburg, Helmond, Hèlsinki, Istanbul, Lublin, Milà, Munic, Estocolm, Estrasburg, Stuttgart, Toulouse i Varsòvia.

Amb aquest nomenament Barcelona es posa al capdavant d’aquest club de ciutats amb l’objectiu de treballar en els reptes de la mobilitat del futur. El nou president, Àngel López, ha estat el Director de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona durant prop de 10 anys i també ha treballat 8 anys com a assessor d’estratègies de mobilitat. És un dels fundadors del City Club i al llarg de la seva trajectòria professional ha treballat per implementar l’estratègia de mobilitat urbana sostenible a la ciutat, apostant per la gestió integrada de l’estacionament, el desplegament del Bicing, l’actualització del sistema de gestió de trànsit, la implementació d’àrees pacificades i els plans per incrementar la seguretat viària. Posteriorment, també s’ha centrat en la definició de l’estratègia de la mobilitat elèctrica de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana.

López, que a partir d’ara ocuparà la presidència per un període de 2 anys, ha assegurat que “les ciutats són el lloc on els principals reptes socials, econòmics i ambientals es manifesten amb més intensitat” i ha afegit que aquestes “seran els fars que orientaran i il·luminaran el camí de la investigació, la indústria i els models de negoci, cap a les necessitats i els requisits dels ciutadans”. El nou president del EIT Mobility Urban City Club ha afegit que “cal treballar perquè aquesta institució s’impliqui encara més en aquest projecte europeu, amb l’objectiu de posar les prioritats de les ciutats i dels ciutadans al centre de l’agenda de mobilitat urbana de l’EIT”.

Per altra banda, Kalle Toivonen també s’incorpora a la direcció del City Club com a vicepresident, aportant la seva experiència en el camp de les solucions de les ciutats intel·ligents i les tecnologies netes, experiments TIC i nous projectes. És especialista sènior a la divisió de Desenvolupament Econòmic de la ciutat d’Hèlsinki i va ser un dels fundadors del City Club.

Tant Àngel López com Kalle Toivonen prenen el relleu del president sortint, Barry Ubbels (Amsterdam) i Hans Christian Christiansen (Copenhaguen), que cessen després d’haver treballat durant més d’un any al capdavant d’aquesta institució, des del llançament oficial d’EIT Urban Mobility el 2019 .

L’EIT Urban Mobility és una iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) que té com a objectiu aportar solucions innovadores i accelerar la transició cap a un sistema de transport multimodal, integrat i centrat en l’usuari. En tant que la principal comunitat europea d’innovació en mobilitat urbana, l’EIT Urban Mobility treballa per evitar la fragmentació facilitant la col•laboració entre ciutats, empreses, educació, investigació i innovació per resoldre els reptes més urgents de les ciutats. D’aquesta manera, les ciutats es converteixen en “laboratoris vius” on les empreses, i els centres educatius i d’investigació de la comunitat treballen per demostrar com les noves tecnologies poden funcionar per a solucionar els problemes reals en ciutats reals a l’hora de transportar persones, béns i residus de manera intel•ligent.Compartiu aquest contingut