[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament de Barcelona atreu inversions per valor de 22 milions d’euros i que generen prop de 400 nous llocs de treball al 2020 : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament de Barcelona atreu inversions per valor de 22 milions d’euros i que generen prop de 400 nous llocs de treball al 2020

28/03/2021

L’acompanyament d’inversions a través dels serveis propis de l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa va fructificar en l’aterratge de 16 inversions a la ciutat, provinents majoritàriament del Regne Unit i del sector tecnològic i de les comunicacions

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, destaca la bona salut de la captació d’inversions a la ciutat malgrat l’any pandèmic i posa en valor l’atractiu de Barcelona per al sector tecnològic i el talent digital

L’Ajuntament de Barcelona va captar l’any passat inversions a la ciutat per valor de 22 milions d’euros i que van generar uns 400 llocs de treball. Aquesta tasca es va desenvolupar a través de Promoció Econòmica Internacional, de la Direcció de Promoció de Ciutat, i de l’aterratge d’empreses del Servei de Business Landing de Barcelona Activa.

En total, els equips municipals van gestionar prop de 77 projectes, els quals van fructificar en 16 inversions (11 de noves i 5 reinversions en projectes ja en marxa a la ciutat que agafen una nova dimensió o prenen embranzida). Aquests projectes van suposar la generació de 400 llocs de treball i la captació de 22 milions d’euros per a la posada en marxa ó l’ampliació de l’activitat a la ciutat.

Per al primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, “és una bona dada en un any de pandèmia que mantenim la inversió a la ciutat i l’interès per Barcelona com a seu d’empreses i lloc perquè s’hi instal·li el talent”. “Les dades demostren que quan diem que Barcelona ho té tot perquè la sortida de la crisi ens pugui anar bé és perquè estem molt ben posicionats en sectors com el tecnològic, els inversors veuen la ciutat com un espai d’oportunitats i les dades ho confirmen”, ha seguit Collboni. El tinent d’alcaldia de l’àrea econòmica ha ressaltat que “ens va passar durant la crisi que el sector tecnològic i digital era l’únic que creava llocs de treball a la ciutat de Barcelona, i a més podem veure avui que mantenim el nivell d’inversió previ, amb aquests 22 milions d’euros i 400 llocs de treball nous”, i això “referma la capitalitat digital de Barcelona i que la ciutat és un lloc segur per a les inversions, com ho demostra les empreses que han obert espais nous a la ciutat”.

 

Atractius sobretot per al mercat britànic i el sector digital

Dels 11 projectes aterrats de nova implantació a la ciutat, 4 provenen del Regne Unit, influïts pel context del Brexit i la recerca de noves seus a la Unió Europea per part d’empreses britàniques. En aquesta línia, davant la incertesa generada pel procés del Brexit, l’octubre de 2019 l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Consolat del Regne Unit i la Subdelegació del Govern a Barcelona, va posar en marxa un punt d’informació brexit adreçat a persones empresàries i emprenedores britàniques residents a la ciutat, però també a empreses i talent al Regne Unit que estiguessin valorant instal·lar-se a Barcelona com a conseqüència del brexit. La resta de projectes provenen de països com França, EUA, Argentina, Singapur i Xina. Els 5 projectes de reinversió provenen d’Alemanya (3), i Estats Units (2).

Entre els nous projectes destaquen les empreses provinents del sector tecnològic i de les comunicacions (ware, cloud services, solucions d’àudio amb IA i aplicacions per sector esport i sector restauració), i també Blockchain per sector marítim,  Fintech, serveis a les empreses, ecommerce i sector retail.

D’entre els projectes que inverteixen al 2020 a Barcelona acompanyats des dels serveis de l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa, en destaquen:

 

Treballant en 49 nous projectes per al 2021

En aquest 2021 es treballa en una cartera actual de 49 projectes, dels quals una àmplia majoria són de fora de la Unió Europea, sent el mercat emissor més important el Regne Unit (32% dels projectes), i a continuació ja trobem Xina, França, Argentina, Països Baixos i Estats Units.  Respecte a la distribució per sectors, de la cartera viva hi ha una gran presència de projectes d’inversió relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació (30%) i dels relatius al serveis a empreses (28%); seguit dels relacionats amb la Producció creativa i cultural.

 

Enllaç relacionat:

Declaracions de Jaume Collboni (vídeo, MP4)Compartiu aquest contingut