Els murs de La Model, protagonistes d’un mural feminista : Servei de Premsa

Els murs de La Model, protagonistes d’un mural feminista

29/03/2021

Les il·lustradores Lola Vendetta, María Pichel, Amaia Arrazola, Vicky Cuello, Carolina Monterrubio i Marina Capdevilla han creat un mural col·lectiu per visualitzar la lluita de totes les dones de la ciutat

Els murs de l’antiga presó de La Model han estat avui els protagonistes de la creació d’un mural col·lectiu feminista, que sota el lema “Juntes, diverses i rebels”, representa la diversitat de les dones i els diferents papers que tenen a la societat, tot a través de la creació de diversos personatges que tenen en comú la força i el valor de la lluita feminista.

 


Des de les 08.30 hores del matí, les il·lustradores Lola Vendetta, María Pichel, Amaia Arrazola, Vicky Cuello, Carolina Monterrubio i Marina Capdevilla han inundat amb les seves obres d’art als murs del carrers Provença i Entença.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins dels actes de celebració del Dia Internacional de les Dones i vol reivindicar, a través de les exploracions i propostes creatives de cadascuna de les artistes, la necessitat de seguir visualitzant la lluita de totes les dones de Barcelona i les polítiques amb perspectiva de gènere que s’apliquen a la ciutat.

A més, la intenció de l’obra també contempla convidar a reflexionar sobre la capacitat reivindicativa de l’art, concretament l’urbà, com a element catalitzador de processos socials, polítics i comunitaris. La creació d’aquest mural com a acte d’artivisme té com a finalitat visibilitzar, d’una manera participativa, a les dones en la seva lluita per als drets igualitaris en la societat i col·laborar amb la reivindicació feminista dels drets per a tots i totes.

El mural s’ha realitza en col·laboració amb el diari il·lustrat femiñetas, un diari feminista produït i editat a Barcelona des de l’any 2018 i que compta amb una tirada de 1.000 exemplars. Per a mes informació podeu visitar el seu web: www.feminetas.comCompartiu aquest contingut