Les pintures gòtiques originals del segle XIV de l’edifici històric de l’Ajuntament ja llueixen : Servei de Premsa

Les pintures gòtiques originals del segle XIV de l’edifici històric de l’Ajuntament ja llueixen

03/04/2021

Finalitza la restauració del primer dels sostres on es van trobar decoracions pictòriques d’entre 1371 i 1567 vinculades a la construcció del Saló dels Cent Jurats, l’actual Saló de Cent

Un equip de sis restauradores ha treballat des del juny passat per recuperar completament la pintura original de 14 m2 del pati de l’entrada de la seu consistorial, que mostra el primer escut pintat de Barcelona que es coneix

S’està recuperant un sostre més al pati i un altre a la planta noble de Sant Jaume, i l’Ajuntament ha destinat fins ara 2,4M€ a les tasques de diagnosi i conservació d’aquests elements

Les pintures gòtiques originals del segle XIV de de l’Ajuntament ja llueixen. Els Serveis d’Arquitectura Urbana i Patrimoni han acabat la recuperació del primer dels sostres de fusta del pati de la seu de la plaça de Sant Jaume, on a finals de 2017 es van descobrir decoracions vinculades a la construcció de l’edifici històric del consistori.

 

 

 

 

En el marc d’unes feines de restauració habituals dels sostres es van descobrir pintures en 12 sostres o enteixinats diferents entre la planta baixa i la planta noble. Arran de la troballa, es va encarregar un estudi per comprovar l’estat de conservació del conjunt i fer una proposta d’intervenció per restaurar-los. Els sondatges i proves fets van revelar que les pintures se situaven entre 1371 i 1567, i que estaven amagades per repintats fets entre 1888 i 1929.

El juny passat van començar els treballs de recuperació dels primers enteixinats. El primer que s’ha acabat és al pati de l’entrada de l’edifici de Sant Jaume –àmbit J a la imatge–, i ha permès recuperar 14,09 m2 de superfície en planta i 24,59 m2 de superfície desplegada. Actualment s’està treballant en un altre àmbit al pati –el C– que acabarà al maig, i a finals d’any se n’enllestirà un altre a la planta noble –el K–. I està previst iniciar pròximament una primera intervenció al Saló de Cent.

[…]

 

Descarregar tota la nota de premsa en format PDF

Descarregar imatges en format ZIP (68 Mb)Compartiu aquest contingut